П’ятниця, 3 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Чоловік, який вдавав адвоката і виграв десятки справ у суді, заарештований

Важливо

Чоловік з Кенії близько року прикидався адвокатом та виграв усі справи, які вів. От тільки поліція все одно вийшла на шахрая і взяла його під варту. Йдеться про крадіжку ообистості.

Про це розповідає портал Unilad.

Щоб мати юридичну практику в Кенії, недостатньо тільки профільної освіти. Дипломований правознавець має вступити до гільдії адвокатів, зареєструвавшись на спеціальному сайті та надавши всі необхідні документи, що підтверджують кваліфікацію. Тільки після цього можна отримати сертифікат практики.

Браян Мвенда став першим чоловіком, який, не маючи освіти, а тільки неймовірним бажанням допомагати людям, надурив систему. Кенієць знайшов людину з юридичною освітою та схожими паспортними даними. Через вразливості в системі сайту гільдії адвокатів отримав доступ до його облікового запису, змінив дані профілю та замінив чужу фотографію та свою. По суті йдеться про крадіжку особистості. А потім Мвенда подав заявку на сертифікат практики та успішно його отримав.

В це складно повірити, але людина, яка ніколи не вивчала право, не тільки не викликала підозр у своїй компетенції, а й виграла в суді всі справи своїх клієнтів. За рік Браян Мвенда взяв участь у 26 судових процесах – вів справи у суддів Високого суду, магістратів і суддів Апеляційного суду. Чоловік нічим себе не виказав: він справляв враження грамотного та впевненого у своїх силах кваліфікованого адвоката з відповідною освітою.

Але щастя тривало довго й авантюру було викрито. Реальний адвокат спробував зайти до свого облікового запису на сайт колегії, але в нього не вийшло. Юрист вирішив поглянути на свій профіль з боку і зрозумів, що ним заволодів інший й видає себе за адвоката.

Фото – Х/ Africa Facts Zone

Очікувано чоловік звернувся до гільдії юристів. Фахівці вивчили питання та зрозуміли, що видали сертифікат людині, яка виявилася шахраєм, що видає себе за іншого. Вже невдовзі Брайана Мвенда було заарештовано.

Судді, які мали обрати запобіжний захід для Браяна Мвенда, зізнаються, що до кінця не могли повірити в те, що людина, з якою вони близько року співпрацювали, виявилася фальшивим адвокатом. Втім, це не завадило їм ухвалити рішення про арешт.

Арешт Мвенда викликав серйозні сумніви в чесності кенійської правової системи. Люди хочуть знати, як йому вдавалося так довго займатися юридичною практикою, залишаючись непоміченим, і які запобіжні заходи вжито для того, щоб подібне не повторилося.

“Нам стало відомо, що пан Браян Мвенда діє в нашій юридичній спільноті під неправдивим обличчям, неправдиво представляючись адвокатом. Філія хотіла б повідомити всіх членів суспільства і громадськість про те, що Браян Мвенда Нджагі не є адвокатом Високого суду Кенії, за даними Товариства, і не є членом Філії”, — йдеться в заяві LSK.

Хтось згадує фільм 2002 року “Спіймай мене, якщо зможеш”? Брайан Мвенда, здається, підкинув Netflix цікаву історію.

Як розповідало раніше BitukMedia, Стівен Шварц, нью-йоркський адвокат з 30-річним досвідом роботи, опинився у скрутному становищі. А все тому, що для підготовки до судового засідання скористався допомогою відомого ChatGPT зі штучним інтелектом.


Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі