Субота, 20 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Легендарний ветеран з Рівного став обличчям бренду Indposhiv

Важливо

Олександр Будько, рівнянин, який втратив обидві ноги на війні, став обличчям модного бренду Indposhiv. Окрім того, боєць батальйону “Карпатська Січ” побував на Каннському кінофестивалі.

Про це повідомив міський голова Рівного Олександр Третяк.

“Боєць батальйону “Карпатська Січ” Олександр Будько з позивним “Терен”  – справжній герой нашого часу. Його характер і патріотичний дух не може зламати навіть війна. Днями наш земляк став обличчям бренду Indposhiv”, – повідомив мер Рівного. 

В ході звільнення Харківщини Олександр Будько втратив обидві ноги. Незламний боєць успішно опанував протези для ходьби та бігу. Зараз Олександр пише автобіографічну книгу та готується до міжнародних спортивних змагань.

18 травня в Каннах в рамках 76-го кінофестивалю відбувся благодійний вечір, присвячений Україні. Для військового бренд Indposhiv пошив костюм, який  Олександр і презентував в Каннах на благодійному аукціоні. В результаті гості заходу зібрали понад 55 тисяч євро, які підуть на закупівлю евакуаційних швидких та розвиток військової медицини, повідомили в Indposhiv.

“Пишаюся таким сильним рівнянином, нашим ветераном Олександром та такими героями, як він!” – написав Олександр Третяк. 

“Я щасливий, що можу жити, майже, як до поранення. Щасливий того, що можу допомагати тепер іншим, через свій досвід, ділитися знаннями та інформацією. І щасливий, що ми маємо ініціативи, які несуть ці знання також. Однією з таких є @superhumans.center . Тепер кожен хто має травму може отримати допомогу та знайти всі відповіді тут. Кожен зможе повернутися до своїх захоплень, свого життя. Я гордий, що маю змогу жити в такий час. Час, коли ми творимо історію на століття вперед!”, – написав Олександр Будько в Instagram.

Як розповідало раніше BitukMedia, ветеран британської армії, який втратив обидві ноги в Афганістані, піднявся на вершину Евересту заввишки 8,849 метрів. 43-річний Харі Будда Магар став першою людиною з подвійною ампутацією вище коліна, яка підкорила найвищу гору світу.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі