П’ятниця, 3 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Скарби морквяного поля: знайдено прикраси віком 3500 років

Важливо

У Швейцарії на щойно зораному морквяному полі знайшли набір стародавніх жіночих прикрас. За оцінками дослідників, їхній вік — близько 3 500 років.

Про це повідомляє Arkeo News.

У серпні швейцарець Франц Цан з дозволу власника земельної ділянки обстежив морквяне поле невдовзі після збору врожаю та виявив кілька дископодібних бронзових підвісок. Археолог-аматор повідомив про знахідку в Археологічну службу кантону Тургау, що на північному сході країни.

Археологи, які прибули на місце, передусім переконалися в тому, на місці виявлення знахідок не було стародавнього поховання. А потім вирізали монолітом блок ґрунту розміром приблизно 50×50×50 см і відправили його для аналізу до лабораторії. Як повідомляє сайт кантону Тургау, в результаті вчені виявили скарб з понад сотні предметів віком близько 3500 років.

Серед них — намисто з бронзових дисків з шипами, дві спіральні каблучки, понад сто бурштинових намистин і спіралі з бронзового та золотого дроту.

Разом з коштовностями вчені виявили гірський кришталь, зуби бобра і ведмедя, бронзовий наконечник стріли, кілька шматків полірованої залізної руди, невеликий амоніт і скамʼянілий зуб акули.

Фото – Thurgau Canton

Виявлений скарб відноситься до середньої бронзової доби. Очевидно, спочатку його помістили в землю у сумочці або якомусь контейнері з органічного матеріалу, сліди якого вченим знайти не вдалося. Знахідки планують виставити у місцевому археологічному музеї.

Як розповідало раніше BitukMedia, на початку цього року чоловік зі штату Кентуккі отримав найбільший сюрприз у своєму житті, просто копаючи на своєму кукурудзяному полі. Він випадково виявив схованку з понад 700 золотих та срібних монет часів Громадянської війни в США.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі