П’ятниця, 3 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Заважка ноша – літак відмовився брати на борт сумоїстів

Важливо

Японські авіалінії відмовили у посадці на борт 27 сумоїстам, які летіли на змагання. Спортсмени могли порушити розподілення ваги на борту. Тож для них замовили окремий літак.

Про це повідмоляє New York Post.

Група сумоїстів мала вилетіти із японських міст Токіо і Осака до місцевого архіпелага Амамі на національний спортивний фестиваль. Однак їм довелося затриматися.

Дуже незвично, що доводиться замовляти додатковий борт через обмеження ваги, яку дозволено мати на борту літаку. Але спортсмени важать в середньому 120 кг – це більш як вдвічі більше за звичайного пасажира. Тож виникло занепокоєння, що літаки не зможуть взяти на борт і сумоїстів, і їхній реквізит. Крім того, аеропорт Амамі погано пристосований для великих літаків.

Тому для групи із 27 спортсменів замовили окремий рейс. 14 сумоїстам довелося прибути із Осаки до Токіо, аби вилетіти разом із колегами.

Як розповідало BitukMedia, yнікальний випадок стався торік на рейсі авіакомпанії Virgin Australia. На борту літака Boeing 737 рейсом з Сіднея на Фіджі опинився лише один пасажир – 36-річний Роббі Аллен. За що чоловіку випало таке щастя?

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі