Четвер, 2 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Disney презентував танцюючого робота, схожого на ВАЛЛ-І (ВІДЕО 🔥)

Важливо

Інженери компанії Disney створили робота, схожого на героя мультфільму “ВАЛЛ-І”. Його дизайн також перегукується з дроїдами із “Зоряних війн”. Робототехніки працювали разом з аніматорами, щоб добитися від робота виразності рухів його анімованого персонажа. Примітно, що механізм виготовлено за допомогою 3D-принтера.

Відео з винаходом опубліковано на каналі YouTube команди.

На Міжнародній конференції з інтелектуальних робіт і систем у Детройті Walt Disney Imagineering показала безіменного двоногого робота, який крокує по пересіченій місцевості і зберігає рівновагу під час зіткнень. Крім вражаючих можливостей ходьби та функціональності, робот також надзвичайно виразний: його антени можуть рухатися, немов котячі вуха, а голова рухається у всіх напрямках, імітуючи емоції за допомогою мови тіла.

Робот не лише пересувається, а й танцює. “ВАЛЛ-І” взаємодіє з людьми та реагує на їхні дії.

Інженери анімаційної студії називають розробку важливим технологічним кроком. Андроїд працює на основі процедурної анімації – технології, що генерує дію за заданими правилами в режимі реального часу. Робот засвоює рухи віртуально і пристосовується до пересування поверхнею.

Завдяки такій технології необхідно лише кілька годин, щоб навчити робота новій поведінці за допомогою комп’ютера. Як зазначають інженери, час розробки нового програмного забезпечення для механізму скорочується з року до кількох місяців.

“Більшість робототехніків зосереджені на тому, щоб їхні двоногі роботи могли надійно пересуватись, — зазначив один із розробників. — В Disney цього може бути недостатньо — нашим роботам, можливо, доведеться крокувати, ходити, гарцювати, крастись, бігти підтюпцем або звиватися – аби передати емоції, які нам потрібні”.

За останні роки технологія просунулася далеко вперед. Цього тижня роботи в образах персонажів “Зоряних війн” тестово пройшлись територією Діснейленду, радуючи дітей та їхніх батьків.

Як розповідало раніше BitukMedia, Tesla опублікувала відео, аби продемонструвати нові навички, які опанував гуманоїдний робот “Оптімус”. Він сортує конструктор за кольорами та може перевернути фрагмент, якщо поклав його неправильним боком. Дивина, але машина також показала вражаючу здатність балансувати на одній нозі в позі йоги.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі