Понеділок, 6 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Назвали Аріель: на парковку підкинули собаку з шістьма лапами

Важливо

Цуценя англійського кокер-спанієля з шістьма лапами виявили на парковці біля магазину у британському графстві Пембрукшир. Обстеження показало, що собака здорова. Але зайві лапи їй не потрібні і пізніше можуть бути видалені.

Про це повідомляє видання People.

Небайдужі люди передали тварину до притулку Greenacres Rescue. Ветеринари наголошують, що ніколи не бачили нічого подібного і навіть не знають, що могло спричинити подібний дефект. Між тим, за результатами обстеження, собака, якій 11 місяців, цілком здорова.

Пізніше з’ясувалося, що щеня має зачатки додаткової вульви через зайві органи. Дві аномальні лапи нагадують хвіст русалки, тож тварину назвали Аріель – на честь головної героїні мультфільму “Русалонька”.

Незважаючи на те, що зараз Аріель нічого не турбує, лікарі планують провести операцію з видалення зайвих лап. Також вони можуть ампутувати одну з решти чотирьох лап собаки — вважають, що у майбутньому кінцівка завдаватиме дискомфорт тварині через патологію. Її таз не сформувався належним чином через додатковий тазостегновий суглоб.

Ветеринари зробили Аріель рентгенівське обстеження, яке показало, що додаткові задні лапи собаки “з’єднані в одну стегнову кістку”, яка розділилася на дві гомілки. Ці додаткові лапи не функціонували і через них собака мала додаткове навантаження на хребет.

Служба порятунку тварин повідомила, що ветеринари знову оглянуть Аріель за місяць “з метою видалення додаткових кінцівок і дослідження функції її лапи, що залишилася”.

“Є ймовірність, що вона може втратити одну зі своїх власних лап через будову додаткових кінцівок і тазу, але час покаже”, — написали в притулку. “Поки що ми можемо розслабитися і дозволити їй бути цуценям. Попереду у неї довгий шлях операції та відновлення, але ми впевнені, що зможемо зробити все правильно”.

З притулку повідомляють, що вже підшукали для спаніеля прийомну родину. Зараз ветеринари розглядають можливість вакцинації Аріель.

Фото – Facebook/Greenacres Rescue

Як розповідало раніше BitukMedia, собаки відчувають, коли людина стресує і реагують на це, підтвердили вчені з Королівського університету Белфаста. Саме цим можна пояснити психотерапевтичний ефект домашніх улюбленців на своїх господарів. 

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі