Неділя, 19 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Котячі пустощі: у комп’ютерній системі американського медичного центру стався збій

Важливо

Яких тільки капостей не можуть влаштувати коти! Так вихованець техніка з Медичного центру у справах ветеранів в Канзас-Сіті (США) стрибнув на клавіатуру та викликав збій у системі, що тривав чотири години.

Про це розповідає видання The Register.

Інцидент стався ще у вересні, але відомо про нього стало тільки зараз. У медичному центрі у справах ветеранів в Канзас-Сіті, штат Міссурі, чотири години не працювали сервери. Про причину збою у системі журналісти дізналися випадково – це питання спливло на одній з нещодавніх онлайн-нарад чиновників.

За словами джерела, яке брало участь у нараді, на онлайн-зустрічі обговорювали питання і проблеми IT-відділу Департаменту. Зокрема був згаданий і вересневий інцидент. Його причина виявилася несподіваною.

“Поки технік переглядав конфігурацію кластера серверів, його кіт стрибнув на клавіатуру і видалив частину даних. Або принаймні це їхня версія”, – розповіло джерело.

Після цього ІТ-директор Департаменту у справах ветеранів нібито відповів на почуте “Ось чому у мене собака”. Решта учасників онлайн-наради цьому лише посміялися.

На прямий запит журналістів Департамент у справах ветеранів підтвердив факт збою в роботі їхніх серверів, але про кота у відповіді не згадувалось. Як втім не наводились і жодні інші причини збою. На уточнююче питання про причетність кота до інциденту, чиновники відмовилися від подальших коментарів.

На щастя, збій комп’ютерної системи Медичного центру виявився не критичним – його швидко виявили та відновили роботу через чотири години після відключення.

Нехай і звучить це, як безглузде виправдання, існує чимало історій, коли кішки випадково видаляли важливі файли, робили помилки при наборі тексту і вимикали комп’ютери, гуляючи по клавіатурі. Багато власників пухнастих знають, як їхній улюбленець любить сидіти або лежати на клавіатурі ноутбуків.

Одна з причин – тепло від пристрою. Зона з комфортною температурою для кота становить 30-38 °C. За словами експертів, кішки почуваються найбільш комфортно, коли їм не потрібно використовувати власну енергію для обігріву або охолодження тіла. Клавіатури ноутбуків часто бувають теплими, як батареї, нагріті сонцем килими, і, можливо, інші місця, де кішка любить відпочивати.

Якщо ж ноутбук не нагрівається або кішка воліє лягати на клавіатуру ноутбука, то справа в її господарі. Кішки також вміють ревнувати. Навіть до залізяччя, яке ви так довго тримаєте на колінах.

Як розповідало раніше BitukMedia, чорний кіт Клео з міста Кейті, штат Техас, краде речі у сусідів і приносить їх до будинку своєї господині Жанни Віт. Жінка виявила котячу схованку і тепер намагається повернути награбоване власникам.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі