Вівторок, 21 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Велика пошукова операція: чим закінчилось загадкове викрадення кицьки?

Важливо

У США водій таксі рушив з кішкою, перш ніж її господар встиг витягнути з салону переноску для тварин. Поверненню улюблениці передувала справжння пошукова операція. “Якби не всі люди, які відклали свої справи, щоб допомогти мені, сумніваюсь, що я б повернув свою кішку”, — сказав власник.

Про це пише Washington Post.

Палаш Пандей, 23-річний житель міста Остін, штат Техас, 30 вересня вирішив звозити свою чорно-білу кішку Такс до ветеринара. Він викликав таксі через застосунок Lyft, і вони з Такс благополучно доїхали до клініки. Однак, коли чоловік вийшов з машини і почав відчиняти задні дверцята, щоб дістати переноску, водій несподівано натиснув на газ і поїхав. Пандей побіг за автомобілем, стукаючи по багажнику та вікнах, але таксист не зупинився.

Ошелешений інцидентом, власник тварини почав писати і дзвонити таксисту через мобільний додаток. Той відповів лише за дві години і повідомив, що в його машині немає жодних забутих речей, а чорно-білої кицьки і поготів. Спантеличений такою відповіддю Пандей зателефонував до служби порятунку та подав заяву про викрадення тварини. Потім чоловік зв’язався зі службою підтримки таксі Lyft, де йому повідомили лише, що у разі повернення забутих речей вони знімають 20 доларів із клієнтів за час та зусилля водія.

У відчаї Пандей вирішив розмістити пост у соцмережах, сподіваючись на допомогу користувачів з Остіна. Його тред у X (колишній Twitter) набрав понад десять мільйонів переглядів та сотні коментарів. Люди відзначали у постах Lyft та місцеві телеканали.

Після розголосу у соцмережах Пандею зателефонував водій таксі з поясненнями. За його словами, він поїхав поспіхом через алергію на котячу шерсть, а якби наперед знав, що клієнт їхатиме з котом, то скасував би замовлення. Водій також повідомив, що після замовлення Пандея перевіз чимало людей, аде жоден нічого не говорив про кішку.

Вже через день із заявою у соцмережі X виступив засновник компанії Lyft Девід Рішер. Він визнав, що початкова реакція служби підтримки була неадекватною, натомість зараз компанія активно залучена до ситуації і робить все можливе, аби з’ясувати, куди зникла тварина. За його словами, фото кішки розіслали всім водіям сервісу та компанія ініціювала власну пошукову операцію. Рішер також попросив припинити цькування таксиста, на якого менше ніж за добу надійшло безліч погроз та образ. При цьому на час розслідування чоловіка усунули від роботи.

В другій половині того ж дня один з учасників пошукової операції повідомив, що знайшов чорно-білу кішку біля офісу компанії з продажу нерухомості за кілька кілометрів від ветеринарної клініки. Переноски поряд не було. Такс вдалося спіймати та повернути господареві.

Щасливий Пандей повідомив підписникам, що з Такс все гаразд і що допомога, яку він отримав від користувачів соцмереж, відродила його віру у людство.

“Вона була зі мною 2 з половиною роки — відтоді, як я знайшов її кошеням”, — сказав він. “Вона застрягла на бібліотечній терасі в університеті Дрекселя (у Філадельфії), де я навчався в коледжі. Я врятував її того дня, і відтоді ми разом”. Коли переїхав до Остіна близько року тому, кішка рятувала від самотності у незнайомому місці.

Поліція та керівництво Lyft продовжують розслідування, аби з’ясувати, що саме сталося з Такс.

Фото – Palash Pandey

Як розповідало раніше BitukMedia, кота, якого 11 років тому загубила американська родина з Флориди, повернули додому. Цього б ніколи не сталось, як би не наполегливість співробітниці служби захисту тварин.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі