Четвер, 2 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Відьми і дракони – британський виш пропонує магістратуру із магії

Важливо

Британський Університет Ексетера запускає однорічний курс із вивчення магії та окультних наук. На базі  Інституті арабських та ісламських досліджень студенти зможуть вивчати драконів та гендерні питання у Середньовіччі і отримати ступінь магістра.

Про це повідомляє сайт вишу.

“Магістерська програма з магії та окультних наук Університету Ексетера — одна з небагатьох у Великій Британії, що поєднує вивчення історії магії з таким широким спектром інших предметів”, – кажуть у виші.

  • драконів у західній літературі та мистецтві;
  • легенди про короля Артура;
  • палеографію, ісламську думку, археологічну теорію та практику;
  • зображення жінок у Середньовіччі;
  • книгу в середньовічній та ранньомодерній Європі;
  • гендер, суспільство та культуру в ранньомодерній Європі;
  • філософію психоделіки.

Зокрема, зараз пропонують модулі про:

Професорка Емілі Селове, яка очолює курс, відзначила, що зростаючий інтерес до магії та окультизму стає ключовою темою для розгляду актуальних суспільних питань. Її магістерська програма спрямована на дослідження альтернативних підходів до знань, деколонізації, фемінізм та антирасизм. Також Селове вважає, що її програма дозволить переосмислити західну культуру, перестати її розглядати як виключно раціональну та наукову і протиставляти “забобонності” решти світу.

Як повідомляло BitukMedia, 9 березня у Національній музичній академії України ім. П.І.Чайковського відкрили першу у світі музичну кафедру ЮНЕСКО “Музика, освіта, наука – заради миру”. Музакадемія нещодавно підписала про це договір із ЮНЕСКО.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі