П’ятниця, 3 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Випадкова мумія: поховають 128-річного “Каменяра Віллі” (ВІДЕО)

Важливо

У США вирішили поховати мумію чоловіка, яка 128 років зберігалась у похоронному бюро. Тіло, яке називають “Каменяр Віллі” (Stoneman Willie), з міста Редінг, штат Пенсильванія, незабаром буде поховано як годиться і, як обіцяно, на надгробку з’явиться справжнє ім’я цієї людини.

Про це повідомляє Reuters.

За життя цей невідомий чоловік був п’яничкою, який помер 19 листопада 1895 року від ниркової недостатності у місцевій в’язниці. За даними похоронного бюро Аумана, його тіло було муміфіковано випадково: трунар експериментував з новими методами бальзамування.

Одягнений у костюм з краваткою-метеликом та з червоною стрічкою на грудях, цей худорлявий чоловік вже 128 років спочіває у відкритій труні в залі похоронного бюро. Його волосся і зуби залишилися такими, як і були.

За словами місцевого історика Джорджа М. Мейзера XI, тіло було законсервоване трунарем Теодором Ауманом, який на той час експериментував з інноваційним методом бальзамування артерій. Ця методика була ще відносно новою наприкінці ХІХ століття, коли трупи часто зберігали на льоду до поховання. Однак трунар переборщив з формаліном, тому “Стоунмен Віллі” закам’янів.

Через те, що при арешті дрібний злодюжка назвався вигаданим ім’я, особа “Каменяра Віллі” залишалась невідомою протягом багатьох десятиліть. Розшукати його родичів не могли з цієї ж причини. До цього часу було точно відомо лише про ірландське коріння чоловіка.

Понад століття тому власник похоронного бюро звернувся до влади Пенсильванії з проханням дозволити йому залишити тіло для експериментів з бальзамування і дістав згоду. Як би ні, тіло ув’язненого поховали б у спільній могилі.

Тепер нинішні власники похоронного бюро Аумана заявляють, що їм вдалося ідентифікувати “Каменяра Віллі” за історичними документами. Вони пообіцяли розкрити його ім’я трохи пізніше цього тижня – вже після офіційного похорону мумії.

“Ми не називаємо його мумією. Ми називаємо його нашим другом Віллі, – заявив Кайл Бланкенбіллер, розпорядник похорону. — Він давно вже став своєрідною іконою, легендарною частиною не лише минулого Редінга, а й, безумовно, і його сьогодення”.

Напередодні похорону бюро Аумана вирішило вшанувати пам’ять людини, яка протягом кількох поколінь була частиною міського фольклору. Минулої неділі місцеві жителі вийшли на вулиці на святкування 275-річчя Редінга. У місті пройшов яскравий парад, в якому, зокрема, взяв участь пересувний катафалк з відкритою труною Віллі.

Весь цей тиждень знамениту пенсильванську мумію виставлено в похоронному бюро Аумана. Чоловік вбраний у смокінг, “як і годиться джентльмену з 1895 року”, кажуть у похоронному бюро. А у суботу “Каменяр Віллі” здійснить свій останній шлях вулицями Редінга і буде похований на місцевому цвинтарі, при цьому справжнє ім’я чоловіка нарешті з’явиться на його надгробку.

Як розповідало раніше BitukMedia, новий докладний генетичний аналіз показав, як крижана мумія Етці виглядала за життя. Йдеться про добре збережене тіло людини, що загинула в Альпах 5300 років тому.




Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі