Неділя, 28 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Вразила завзятістю: 92-річна жінка вперше пішла до школи та навчилася читати (ВІДЕО)

Важливо

Жінка з Індії навчилася читати та писати у віці 92 років. Саліма Хан все життя мріяла здобути освіту.

Про це повідомляє видання India Today.

Саліма Хан народилася 1931 року і вийшла заміж в 14 — за кілька років до того, як Індія припинила бути британською колонією. У селі, де мешкала жінка, не було школи. Тому бажання здобути освіту так і залишилось для неї мрією.

Саліму Хан переконали піти до школи волонтери урядової програми підвищення грамотності. До слова, понад 25% населення Індії не має навіть початкової освіти. У результаті прабабуся відвідувала школу разом з дітьми, молодшими за неї на цілих вісім десятиліть, протягом шести місяців. Дорогою до класу її супроводжувала дружина онука. І зрештою Саліма Хан навчилася читати, рахувати і писати. От тільки їй вже 92 роки!

А потім жінка зробила відкриття: “Раніше онуки обманювали мене, змушуючи давати їм більше грошей. Але тепер це в минулому”, – зазначає учениця.

За словами директора школи, спочатку вчителі неохоче погоджувалися навчати жінку настільки літнього віку. Проте згодом завзятість учениці змінила ставлення педагогів. Більше того, рішення Саліми надихнуло 25 жінок, серед яких й її невістки, здобути початкову освіту.

“Її історія зміцнює віру в те, що прагнення до знань не обмежується віком”, – зазначила спеціалістка з освіти Лакшмі Пандей.

У Книзі рекордів Гіннеса Кімані Нганг’а Маруге з Кенії є найстарішою людиною, яка закінчила початкову школу. Чоловік вступив до школи у 2004 році, коли йому було 84 роки. Чоловік пішов з життя у 90 років.

Як розповідало раніше BitukMedia, мешканець індійського штату Біхар 30-річний Ракеш Кумар став викладачем державної початкової школи. Призначення святкували усі мешканці його рідного села Сохагпур, адже це перша державна посада, яку отримав їхній односелець за останні 75 років.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі