Четвер, 2 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Новітній імплант буде самостійно вивчати рак і спілкуватися з пацієнтом через смартфон

Важливо

Науковці американського Університету Вільяма Марша Райса стверджують, що розробили імплант, який допомагає в імунотерапії важких форм раку. Він буде моніторити стан хвороби і визначати дозу імунотерапії в режимі реального часу.

Про це пише New York Time.

Імплант розміром 7,5 см буде діяти за принципом інсулінової помпи. Науковці називають його HAMMR – гібридний передовий регулятор, створений завдяки молекулярним технологіям.

Кажуть, що пристрій може вводити імунотерапевтичні препарати пацієнту в системі “замкнутого циклу”. А комунікувати з ним можна буде за допомогою смартфону.

Ракові клітини здатні еволюціонувати при дії ліків. HAMMR буде проводити діагностику стану пухлини в режимі реального часу, і можна буде скорегувати більш точно алгоритм лікування. Це, в теорії, допоможе обійтися без біопсії, постійних МРТ та аналізів крові.

Розробники сподіваюся, що пристрій треба буде використовувати лише короткий час, не більше двох місяців.

Технологія знайде широке застосування для перитонеального раку, який вражає підшлункову залозу, печінку, легені та інші органи, кажуть розробники.

Дослідження проведуть у 20 лабораторій у семи штатах в рамках проєкту під назвою проекту THOR, що означає «цільове гібридне онкотерапевтичне регулювання».

Перше клінічне випробування досліджуватиме ефективність імплантату при рецидиві раку яєчників.

Як повідомляло BitukMedia, aмериканські науковці із лабораторії Cold Spring Harbor у Нью-Йорку припускають, що кажани можуть допомогти у лікуванні онклогії. Вони мають понад 50 унікальних генів, завдяки яким у них не виростають пухлини.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі