Четвер, 2 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Біда, звідки не чекали – люди не зможуть голосувати за жирних ведмедів через урядову кризу

Важливо

Популярний конкурс розжирілих перед зимівлею бурих ведмедів на американській Алясці опинився під загрозою. Через урядову кризу офіційні сторінки заповідника “Катмай” у соцмережах будуть зачинені, і неможливо буде провести голосування серед підписників.

Про це повідомляє АР.

У ніч на 30 вересня за київським часом Палата представників Конгресу США не змогла проголосувати за компромісний бюджений проєкт. Тож уряд опинився під загрозою чимчасового припинення роботи – “шатдауна”, яке почнеться у цю неділю.

Це має неочікуваний наслідок. Через зупинку роботи уряду припинять свою роботу також офіційні сторінки заповідника “Катмай”. А отже не відбудеться традиційний конкурс розжирілих ведмедів Fat Bear Week.

Умови його такі. Перед сплячкою ведмеді починають наїдатися рибою та й взагалі усим, що бачать. За ними ведуть відостеження. Глядачі обирають собі ведмедя і голосують за нього.

За свого улюбленця глядачі голосують в інтернет-спільнотах на офіційних сторінках заповідника. Співробітники складають рейтинг, когось протягом тижня відсіюють, змагання відбувається у форматі раундів. Зрештою, переможця наприкінці тижня “коронують”.

Минулого року конкурс забрав 1 млн глядачів.

Подивитися, як рибалять ведмеді, – наживо – можна ось тут:

Загалом у національному парку 2,2 тис. бурих ведмедів – це більше, ніж людей на Алясці. Перед земівлею тварини наїдаються срібною фореллю, ловлячи її з допомогою рота біля водопада Брукс. Видовище приваблює стільки туристів, що у парку побудували три оглядові майданчики, міст і набережну.

Як розповідало BitukMedia, мексиканка Сільвія Масіас виклала у TikTok відео про те, як пережила зі своїм сином напад ведмедя у парку міста Сан-Педро-Гарса-Гарсія. Тварина прийшла до їх столу і стала їсти просто у присутносі людей.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі