П’ятниця, 17 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Не коронавірусом єдиним – на кажанів покладають надії у боротьбі із онкологією

Важливо

Американські науковці із лабораторії  Cold Spring Harbor у Нью-Йорку припускають, що кажани можуть допомогти у лікуванні онклогії. Вони мають понад 50 унікальних генів, завдяки яким у них не виростають пухлини.

Про це пише New York Post.

Науковці виявили у кажанів генетичні адаптації в шести білках, пов’язаних з репарацією ДНК, і 46 інших типах білків у кажанів, які були пов’язані з раком. Тобто дослідники раніше виявили, що такі білки пригнічують рак.

“Створюючи ці нові геноми кажанів і порівнюючи їх з іншими ссавцями, ми продовжуємо знаходити надзвичайні нові адаптації в противірусних і протиракових генах”, — каже провідний автор дослідження Армін Шебен.

Змінені гени, пов’язані з раком, статистично у кажанів зустрічаються удвічі частіше порівняно з іншими ссавцями, виявили науковці.

Ймовірно, ті ж особливості імунної системи, які дозволяють кажанам толерувати такі інфекції, як Covid-19, дозволяють їм менше хворіти на рак, припускають дослідники.

Як розповідало BitukMedia, iзраїльські науковці реабілітували кажанів. Всупереч одностайній думці, сформованій під час пандемії COVID-19, нове дослідження не виявило чітких доказів причетності кажанів до пандемії коронавірусу у світі. Саме рукокрилих було прийнято вважати переносниками хвороби. 

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі