Четвер, 25 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Чоловік отримав роботу у школі – святкувало все село

Важливо

Мешканець індійського штату Біхар 30-річний Ракеш Кумар став викладачем державної початкової школи. Призначення святкували усі мешканці його рідного села Сохагпур, адже це перша державна посада, яку отримав їх односелець за останні 75 років.

Про це повідомляє ВВС.

Кумар родом із села Сохагпур, дітей він навчатиме у сусідньому селі. Аби відзначити його призначення, односельці влаштували свято кольорів та роздавали солодощі.

Державні посади в Індії дуже цінуються, бо вважається, що це стабільна і добре оплачувана робота. Але способів її отримати небагато. Молодь їде навчатися до великих міст, але навіть повернувшись, не можуе отримати державну посаду. Загалом село боролося за хоча б одне таке робоче місце ще з 1947-го – року, коли Індія отримала незалежність.

Сільський голова Девендра Чудхарі каже, що Кумар “нарешті розвіяв темну хмару нещастя над селом” і що “молодші покоління надихатимуться його успіхом”.

Кумар – син власника продуктового магазину. В дитинстві він їздив на велосипеді 32 км, щоб відвідати середню школу в сусідньому місті. Щоб зводити кінці з кінцями, він також навчав молодших школярів у вільний час. 2016-го батько помер і життя стало ще складнішим.

“Але я прагнув здійснити мрію свого батька – він хотів, щоб я став лікарем чи вчителем. Тепер я здійснив його мрію”, – каже Кумар. Він радий, що односельці ним пишаються.

Тепер чоловік говорить, що планує навчатися далі і здавати іспитом, щоб стати чиновником. Очікує, що посада вчителя відкриє йому до цього двері.

Як повідомляло раніше BitukMedia, мешканка села в індійському штаті Мадх’я-Прадеш Ґенда Бай випадково знайшла у лісі необроблений діамант. Він має вагу 4,39 карат (0,88 грам) і коштує близько $25,5 тис. Жінка планує на суму від його продажу збудувати будинок і влаштувати весілля для своїх дітей.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі