Субота, 20 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Перший собачий офіс став наслідком пандемії

Важливо

Велика японська компанія дозволила співробітникам брати собак на роботу. Для чотирилапих обладнали спеціальні кімнати, де вони зможуть спілкуватись одна з одною і з господарями. Таке нововведення – наслідок ковідної пандемії.

Про це розповідає Reuters.

Fujitsu Ltd, яка виготовляє все, від кондиціонерів до суперкомп’ютерів, відкрила експериментальний “собачий офіс” в одній зі своїх будівель у Кавасакі, що неподалік Токіо.

Улюбленцям виділили спеціальні кімнати. У кожній можна розмістити до 6 тварин. Тут плямонепроникні килими та різні речі для домашніх тварин, зокрема іграшки.

В компанії пояснили, що за тривалий час дистанційної роботи багато співробітників відвикли від безпосереднього спілкування з колегами. Присутність  домашніх улюбленців поряд допоможе пережити стрес.

Ініціатива корисна і для собак, вважають у Fujitsu. Замість того, щоб нудьгувати на самоті вдома, в офісі вони зможуть познайомитися з іншими вихованцями. До того ж, господарі зможуть відвідувати їх під час перерв.

Поки що все це лише експеримент. Він триватиме до кінця року.

“З часів COVID трудове життя та наше особисте життя зазнало величезних змін”, – сказав Міцуя Акамацу, голова стратегії стилю роботи Fujitsu. “Ми завжди думаємо про те, які зміни необхідні”.

“Ми не можемо сказати, чи будемо дотримуватись цього стилю роботи разом з домашніми тваринами у довгостроковій перспективі.Тестування ще не закінчилось. Але гадаю, було б добре, якби так почали робити не тільки тут”, – додав він.

Мета експерименту японської компанії – зрозуміти, як створити найкращі умови для співробітників.

Ця схема більше схожа на Силіконову долину, ніж корпоративну Японію, але пандемія прискорила швидку зміну моделей роботи. За даними Організації економічного співробітництва та розвитку (OECD), віддалена робота в Японії зросла з 10 до 28%.  Хоча цей відсоток все ще нижчий, ніж у багатьох великих країнах.

Як повідомляло раніше BitukMedia, в останні роки в Японії виокремився новий тренд офісної архітектури: робочі приміщення стали робити відкритими до вулиці, прибираючи чітку межу між інтер’єром і зовнішнім простором.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі