П’ятниця, 3 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

“Робововки” наводять жах на японських ведмедів (ВІДЕО)

Важливо

В Японії вигадали, як відлякувати від невеликих міст і селищ ведмедів, встановивши по периметру страшних на вигляд робововків. Ці “монстри” шокують хижаків і примушують лісових гостей накивати п’ятами.

Про це розповідає ВВС.

Як тут не злякатись, якщо японські робововки вміють бігати і вити. Ба більше, їхні очі світяться яскравим червоним світлом.

Якщо раніше ці роботи захищали лише окремі ферми, то через збільшення випадків нападів ведмедів використовувати їх почали частіше. Атаки хижаків призвели до того, що дедалі більше японців почали переїжджати до великих міст, через що сільськогосподарські угіддя в передгір’ях перебувають практично на межі зникнення.

Молоді ведмеді тим часом мігрують слідом за людьми, перебираючись ближче до міст. Більше того, згодом вони адаптуються до нових умов життя: звикають до яскравого світла та гучних звуків і більше не бояться людей. Це збільшує ризики для населення, тому й зросла необхідність у цих жахливих робововках.

У найпівнічнішому районі Хоккайдо водяться люті бурі ведмеді. За останні шість десятиліть там зафіксовано понад 150 нападів ведмедів. Щонайменше чотири людини загинули та 10 дістали поранення у 2021 році – одному з найбільш смертоносних років в історії Японії.

Аби убезпечити від можливих нападів ведмедів місто Такікава, місцеві жителі встановили поблизу місць проживання тварин роботизованого вовка У нього червоні очі, які світяться та реагують на рухи: помітивши рухомий об’єкт, робововк видає гучні звуки, які, за задумом, повинні відлякати ведмедя.

У репертуарі такого робохижака не тільки вовче виття: він вміє гавкати по-собачому, голосно розмовляти, а також видавати звуки пострілів. Репертуар розширили на випадок, якщо ведмідь звикне до вовчого вою та перестане лякатись робота.

Поки коли ведмеді бачать цього “звіра”, то тікають від нього геть. Як повідомляє місцева влада, відколи робововк почав службу, ані ведмедів, ні ведмежих слідів у Такікаві не бачили.

Як розповідало раніше BitukMedia, мексиканка Сільвія Масіас виклала у TikTok відео про те, як пережила зі своїм сином напад ведмедя у парку міста Сан-Педро-Гарса-Гарсія. Тварина прийшла до їх столу і почала їсти просто у присутносі людей.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі