Четвер, 2 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Вогнедишний Майк встановив рекорд зі швидкісного поїдання найгострішого перцю у світі (ВІДЕО)

Важливо

Канадець Майк Джек побив рекорд зі швидкісного поїдання найгострішого перцю у світі. Він потрапив до Книги рекордів Гіннеса і вже не в перший раз.

Про це повідомляється на офіційному сайті довідника.

Майк Джек зміг з’їсти 50 перців сорту “Каролінський жнець” за 6 хвилин та 49,2 секунди. Після цього він подужав ще 85 таких перців, загалом з’ївши 135 “каролінських женців” за раз.

Варто зауважити, що це не просто гострий перець. “Жнець” Цей приблизно в 220 разів гостріший за халапеньо або класичний соус “Табаско”. Пекучість цього виду коливається між 1,15 млн і 2,2 млн одиниць за шкалою Сковілла. Середня величина пекучості становить 1,57 млн одиниць за шкалою Сковілла; це абсолютний рекорд. Видобутий з перцю капсаїцин вживають у медичних цілях, він використовується також для виробництва сльозогінних газів.

Після встановлення рекорду канадець опинився на першому місці за швидкістю, але на другому – за кількістю. Найбільше перців цього виду за один раз з’їв австралієць Грегорі Барлоу, його рекорд — 185 штук.

За словами Джека, відчуття від першого перцю були найнеприємнішими. Останні 20 років чоловік активно вживає гостру їжу та зміг набути толерантності, але істи велику кількість таких продуктів йому досі складно. “У мене бувають сильні спазми, ніби хтось стискає і вивертає мені кишки”, – розповів рекордсмен.

Наразі Майк має п’ять титулів Книги рекордів Гіннеса – три за вживання гострих страв та один за гострий поцілунок. У минулому він досяг значно більшого, але ті рекорди згодом було побито.

Канадець також є чемпіоном світу з поїдання перцю чилі у Лізі вогню, виграв два чемпіонати Америки та переміг чемпіона Океанії Грега “Залізні кишки” Барлоу. Майк виграв останні вісім змагань поспіль і захищатиме свій титул чемпіона світу наступного місяця в Празі, де зустрінеться з чемпіоном Європи Джанкарло Гаспаротто.

Як розповідало раніше BitukMedia, Нью-Мексико хоче зробити аромат смаженого на відкритому вогні перцю чилі офіційним ароматом штату. 

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі