П’ятниця, 3 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Пройшла Бахмут і Авдіївку – чемпіонка світу із армреслінгу рятує бійців на передовій

Важливо

Українська чемпіонка світу з армреслінгу Лілія Занько рятує наших бійців на передовій. Вона не боїться вигляду наскладніших ран, тож пройшла найгарячіші точки фронту повномасштабної війни.

Про жінку розповідає ШоТам.

Лілія з 8 років займалася дзюдо, самбо та карате, а пізніше пішла у армреслінг. Жінка має педагогічну освіту та до повномасштабної війни тренувала дітей у Полтаві.

З 24 лютого взяла до рук зброю, але згодом перекваліфікувалася у військового медика. Лілія пройшла  Бахмут, Красногорівку, Авдіївку, тепер проводить тренінги для військових.

Лілія встигає брати участь у змаганнях. Торік Лілія здобула 5 перемог на Чемпіонаті світу та 3 нагороди Чемпіонату Європи. Нещодавно здоббула золоту медаль на чемпіонаті світу, а також срібну та бронзову медалі на праву й ліву руку в категорії “ветерани 40+”.

Призові місця також взяли троє вихованців Лілії, які мають ДЦП.

«Коли грає гімн України, і я тримаю перед собою прапор, то виникає відчуття, що в мене виростають крила за спиною», – каже Лілія.

Як повідомляло BitukMedia, поетеса та військовослужбовиця Мальва Кржанівська разом із однодумицями організувала жіночий волонтерський проєкт із виготовлення футболок із принтами Military Women. На них зобразили жінок із лавів ЗСУ, волонтерок та медикинь, які допомагають військовим. Кошти від продажу передадуть на потреби оборонців України.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі