П’ятниця, 3 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Лікар із приватної клініки переселився до нерозмінованого села

Важливо

Сімейний лікар Сергій Тітовськой переїхав із Харкова до нерозмінованого села Пришиб під Балаклією. Останні 10 років працював у приватній клініці. Тепер його житло зруйноване, тож приймає людей із сільських околиць.

Про медика розповідає Суспільне.

Загалом Тітовський має 35 років лікарської практики. Працював на “швидкій”, сімейним лікарем, у лікарні невідкладної допомоги та у приватній клініці.

Після того, як його квартиру у Харкові у районі Північна Салтівка пошкодили обстрілами, Тітовський переїхав під деокуповану Балаклію. Село Пришиб знаходиться у 15 км від міста. Воно досі не розміноване повністю.

Тітовському доводиться приймати пацієнтів із сусідніх сіл – по 20 осіб щодня. Каже, уклали уже 100 декларацій. Люди добираються до лікаря у небезпечних умовах. Поля навколо села досі не розмінували, розповідає директор сільського центра первинної медико-санітарної допомоги Микола Середа. Часто пацієнті – ті, хто не може за станом здоров’я тривалі поїздки. Наприклад, місцевий мешканець Василь Бондарець, який пережив операцію на легенях.

“Тут запропонували умови праці, які мене задовольнили: є інтернет, мобільний зв’язок, тому я можу спілкуватися з пацієнтами з Харкова”, – розповідає лікар.

Він каже, що не планує лишатися у селі назавжди і повернеться, якщо його будинок відновлять.

Як розповідало BitukMedia, лікарі Чернігівської і Херсонської областей та Центр громадського здоров’я отримали найбільшу у світі нагороду, присвячену боротьбі із туберкульозом, – премію Koчона. Її вручили в рамках 78-ої Генеральної Асамблеї ООН.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі