Четвер, 2 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Українські ляльки-велетні вперше відкриватимуть фестиваль у Барселоні

Важливо

Велетенські фігури княгині Ольги та князя Володимира розпочнуть ходу грандіозного фестивалю в Іспанії. Київ став гостем та учасником щорічного фестивалю La Mercè — головного свята Барселони. Київські велетні виготовлені за українськими ескізами каталонськими майстрами.

Про це повідомив у власному телеграм-каналі мер столиці України Віталій Кличко.

Ці велетенські фігури княгині Ольги та князя Володимира, виготовлені каталонськими майстрами за українськими ескізами, презентують у Барселоні історію та культуру України.

“Грандіозний фестиваль відкриватимуть ходою українські велетні-фігури княгині Ольги та князя Володимира. Образи постатей, які творили історію розвитку нашої держави. Історію, яку намагається вкрасти і знищити росія”, — зазначив мер Києва.

Початок свята у столиці Каталонії відкриється під “Козацький марш” у виконанні іспанських музикантів, а також у супроводі танцюристів Київського театру українського фольклору “Берегиня”.

“Я дякую Барселоні і за допомогу Києву, і за можливість представити на такому грандіозному фестивалі самобутню культуру та давню історію України”, — висловив вдячність міський голова.

Заплановано, що в ході фестивалю Київ презентуватимуть визнані українські гурти, молоді і талановиті представники циркового мистецтва, виконавці традиційного танцю. Також тут відкриється фотовиставка робіт Марії Примаченко. “Рік ми працювали з мерією Барселони і готувалися”, – повідомив Віталій Кличко.

Щороку у Барселоні проходять найбільші вуличні гуляння – фестиваль La Mercè. Традиційно в останніх числах вересня у каталонських містах святкують дні святих покровителів. Патронесою Барселони є Богоматір Милосердя — Virgen de la Mercè, якій і присвячується повний яскравих, гучних та пізнавальних подій фестиваль La Mercè.

Парад велетнів – один з його заходів. Величезні велетні королів, королев та знаті марширують вулицями Барселони. Ці величезні постаті височіють над натовпами людей і не припиняють обертатись, щоб їх можна було розглянути у всій красі. Парад зазвичай супроводжується барабанщиками, які відбивають ритм під час ходи велетнів.

Фото – Telegram/ Віталій Кличко

Раніше BitukMedia розповідало про Redhead Days – щорічний фестиваль рудоволосих, що пройшов у південному нідерландському місті Тілбург.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі