П’ятниця, 3 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Нашестя рудих: пройшов традиційний фестиваль рудоволосих (ВІДЕО)

Важливо

Redhead Days – так називається щорічний фестиваль рудоволосих, що проходить у південному нідерландському місті Тілбург. Цими вихідними там розважалися понад пʼять тисяч людей з різних країн. За словами учасників, вони щасливі бачити так багато інших рудоволосих, бо таке трапляється не часто.    

Про це пише Reuters.

Фестиваль народився випадково: у 2005 році організатор і художник-аматор Барт Роувенхорст розмістив у газеті оголошення про пошук 15 моделей з рудим волоссям, а відгукнулись 150. Тоді Роувенхорст, який сам не має рудого волосся, вирішив зробити групове фото всіх, хто з ним зв’язався. Це зібрання мало такий успіх і привернуло стільки уваги, що організатори вирішили зробити дійство щорічним.

У 2013 році фестиваль увійшов до Книги рекордів Гіннеса як найбільше зібрання людей з натуральним рудим волоссям – 1672 людини на традиційному груповому знімку.

Природні руді люди з Великої Британії, Ізраїлю, Німеччини, Італії та Нової Зеландії прибули на триденний захід, який, за словами організаторів Redhead Days, присвячений зв’язку, гордості та визнанню.

Повідомляють, що цього року захід відвідали близько 5 тисяч рудоволосих. На фестивалі були майстер-класи з малювання, макіяжу та догляду за шкірою, фотосесії, дискотеки тощо.

Виявляється рудоволосих людей на землі не так багато – тільки 1-2% від усього населення планети. Вчені також стверджують, що цей відсоток щороку зменшується. Найбільше рудих в північних і північно-західних регіонах. Всі рудоволосі представники населення планети відзначають своє особливе свято – Всесвітній день рудих – 26 травня.

Як розповідало раніше BitukMedia, рудий кіт-безхатько оселився у вольєрі для капібар у Національному зоопарку Малайзії. Кіт встиг стати улюбленцем відвідувачів. 

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі