Четвер, 2 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Українські медики отримали престижну премію у боротьбі із туберкульозом

Важливо

Лікарі Чернігівської і Херсонської областей та Центр громадського здоров’я отримали найбільшу у світі нагороду, присвячену боротьбі із туберкульозом, – премію Koчона. Її вручили в рамках 78-ої Генеральної Асамблеї ООН.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства охорони здоров’я України.

Переможців обрала незалежна комісія. Нагородження пройшло на Засіданні високого рівня з питань туберкульозу. Таким чином відзначили зусилля, стійкість і хоробрість лікарів у наданні протитуберкульозних послуг людям України під час війни

Завідувачка Центру фтизіатрів Чернігівської обласної лікарні Жанна Карпенко/ опікувалась пацієнтами навіть після повного знищення медзакладу.

В. о. директора Херсонського фтизіопульмонологічного медичного центру В’ячеслав Мусат рятував пацієнтів під ворожими обстрілами і в умовах окупації.

Керівництво Центру громадського здоров’я МОЗ України отримало нагороду за створення системи екстреної медичної допомоги в умовах війни.

Премія Кочона була заснована 2006 року і щорічно присуджується партнерством “Зупинити туберкульоз”. Вона названа на честь корейського медика Чонг-Кун Лі, який використовував псевдонім Кочон.

Як розповідало BitukMedia, шведський хірург-ортопед зі світовим ім’ям Рікард Бранемарк провів українському військовому унікальну операцію – остеоінтегративне протезування кінцівки. Воно полягає у встановленні внутрішньокісткового імпланту і є для України унікальним.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі