Четвер, 2 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Словаччина висунула на “Оскар” фільм про життя у харківському метро під обстрілами

Важливо

Словаччина висунула на премію “Оскар” фільм “Фотофобія” про життя харків’ян у метро під час постійних обстрілів. Над стрічкою працювали також Україна та Чехія.

Про це команда фільму повідомила на Facebook.

Cловацькі режисери Іван Остроховський і Павол Пекарчик приїхали до Харкова навесні 2022-го – привезли гуманітарну допомогу. Аби сховатися від російських обстрілів, були вимушені спуститися у метро. Там і виникла ідея фільму.

Стрічка розповідає про 12-річного хлопчика Нікі. Для сім’ї Нікі денне світло ー синонім смертельної небезпеки, тому хлопчику не дозволяють виходити назовні, Блукаючи покинутими вагонами і залюдненими платформами він зустрічає 11-річну Віка. Разом вони наважуються знову побачити сонце.

Раніше фільм уже демонстрували на Венеційському кінофестивалі.

Як повідомляло BitukMedia, документальний фільм-свідчення “20 днів у Маріуполі” режисера Мстислава Чернова представить Україну на 96-й премії Американської кіноакадемії “Оскар”. Стрічку обрав на засіданні у понеділок, 18 вересня, Український Оскарівський комітет. Стрічка змагатиметься за нагороду в категорії “Найкращий міжнародний повнометражний фільм”.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі