Середа, 8 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Арктичний рейнджер зі Швеції воює добровольцем в Україні

Важливо

Воїн Інтернаціонального легіону Олівер служив у шведській армії арктичним рейнджером. Потім відкрив пекарню та грав у метал-гурті. Під Бахмутом воїн отримав поранення, але додому повертатися не збирається.

Про історію героя розповідає ШоТам.

Типові завдання рейнджерів – це дія невеликими групами з метою партизанських наскоків та диверсійно-розвідувальної роботи. Назва пішла від того, що в XVIII ст. різні країни створили загони із лісників та стрілків. В Україні тип військ приблизно відповідає єгерям.

Олівер служив рейнджером із 1995-го. Спеціалізувався на знищенні бронетехніки. Устиг взяти участь у місіях у Косові, Македонії, Афганістані та Ліберії.

Останні вісім років чоловік пік хліб та грав у метал-рок із гуртом. 24 лютого 2022-го він разом з друзями відзначав День незалежності Естонії, коли почув звістку про повномасштабну війну в Україні.

“Ще до цього я сказав своїй сім’ї, що, якщо війна таки почнеться, я мушу поїхати туди. Тому вони знали, що цей процес уже був запущений”, – пригадує він.

Під Бахмутом Олівер отримав поранення, коли евакуював побратима – “спіймав” осколок зі снаряду ворожого танка. Попри це довів товариша у безпечне місце.

Зараз шведський рейнджер пройшов реабілітацію та збирається поверенутися на війну.

“Ви, українці, показали світові приклад єднання. Це передається далі. Ти бачиш, як люди об’єднуються навколо єдиної мети, просто щоб допомогти чимось. І це вражає”, – каже Олівер.

Як розповідало BitukMedia, боєць спецпідрозділу ГУР “Артан” із позивним “Конан” випав із моторного човна, який маневрував під обстрілом російського винищувача Су-24. Завдяки своїй інтуїції, чоловік зміг вижити 14 годин у Чорному морі, гребучи проти течії.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі