Четвер, 2 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Відомий хірург провів для військового унікальну в Україні операцію

Важливо

Шведський хірург-ортопед зі світовим ім’ям Рікард Бранемарк провів українському військовому унікальну операцію – остеоінтегративне протезування кінцівки. Воно полягає у встановленні внутрішньокісткового імпланту і є для України унікальним.

Про це повідомляє ШоТам.

Бранемарк є засновником двоетапного остеоінтегративного протезування кінцівок. До України він приїхав у друге, щоб прооперувати українських військових та провести навчання для українських медиків. Операція відбулася у Центрі складного ендопротезування у Києві.

“Ми плануємо провести в Києві шість оперативних втручань за методом двоетапної остеоінтеграції — три остеоінтеграції плеча та три остеоінтеграції стегна», — каже Бранемарк.

Він оперує українських воїнів безкоштовно. Бранемарк працюватиме разом з відомим українським ортопедом-травматологом Олександром Галузинським.

Остеоінтегративне протезування кінцівок полягає у встановленні внутрішньокісткового імпланту, до якого буде кріпитися протез. Завдяки цьому людина на протезі може впевнено пересуватися і навіть розрізняти поверхні. Протези, встановлені за такою технологією не травмують м’які тканини. Це актуально, зокрема, для протезів нихніх кінцівок.

Як розповідало BitukMedia, 10-річній дівчинці пересадили кістковий мозок від молодшого брата. Дитячу алогенну трансплантацію вперше виконали в регіональній лікарні – Черкаському клінічному онкологічному центрі. До цього такий вид лікування пацієнти могли отримати лише в НДСЛ “Охматдит”.

 

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі