Субота, 4 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Дайте ім’я малюку: поблизу “Вернадського” народилося перше цьогорічне тюленя

Важливо

Днями неподалік станції “Академік Вернадський”, на сусідньому острові Вінтер, народилося перше цього року тюленятко Ведделла. Це – хлопчик. Матуся малюка ще дуже знервована, тому знімків поки небагато, зазначають полярники.

Про це Національний антарктичний науковий центр повідомив на своїй сторінці у Facebook.

“Це тюленя особливо важливе, тому що цього року ми спостерігаємо дуже мало тюлениць в районі наших островів, а репродуктивний сезон тюленів ускладнений через нестачу льоду”, – зазначає біолог 28-ї УАЕ Вадим Ткаченко.

Справа в тому, що тюлені Ведделла народжують переважно на морському льоді. Рідше – на суходолі, адже тваринам потрібний зручний берег без крутих спусків. Як зазначають дослідники, цього року протоки між островами в районі “Вернадського” мають або тонкий льодовий покрив, або не замерзли взагалі, що ускладнює тюленицям пошук місць для народження дитинчат.  

У Facebook вже традиційно оголосили конкурс імені для першого тюленяти. Пропозиції приймають до 24 вересня у коментарях на сторінці станції “Академік Вернадський”. Потім полярники оберуть найцікавішу пропозицію.

Торік біля “Вернадського” першими народилися одразу два тюленяти – хлопчик та дівчинка. Вони дістали імена Мирко і Мрія.

Як розповідало BitukMedia, на початку року полярники антарктичної станції “Академік Вернадський” показали фотографії рожевого снігу.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі