Неділя, 12 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Що за кисла пика! Завершився чемпіонат світу з гримасування (ВІДЕО)

Важливо

У Великій Британії пройшов щорічний Чемпіонат світу з гримасування (World Gurning Championship). Аби зробути перемогу, учаснику необхідно скорчити незвичайну мармизу та сподобатись глядачам. Рекордсменом за кількістю перемог є Томмі Меттінсон. Цього року він став переможцем у 18-е.

Про це розповідає The Daily Mail.

Ярмарок кислих яблук (Egremont Crab Fair) вважається одним з найстаріших розважальних заходів у світі. Його проводять щотретю суботу вересня в місті Ергемонт (графство Камбрія).

Вважається, що ярмарок бере свій початок у 1267 році. Тоді, згідно з легендою, васали принесли данину лорду Егремонту. Там влаштували ярмарок овочів та фруктів, на якому надлишки яблук роздавали мешканцям. Деякі з плодів виявилися настільки кислими, що люди мимоволі корчили страшні гримаси. Ця особливість свята настільки сподобалася учасникам, що жителі Егремонта вирішили перетворити гримасування на змагання.

Відтоді ця розвага стала невід’ємною частиною ярмарку, який щорічно проходить після збирання врожаю от вже протягом 750 років.

Щороку свято відкривається парадом візків з яблуками, які кидають натовпу, що зібрався. Після цього протягом дня в Ергемонті звучить жива музика, а торговці пригощають гостей різноманітними стравами з яблук. Завершує захід той самий чемпіонат світу з гримасування.

Переможцем обирають того, кому вдається скорчити незвичайну гримасу та викликати найбільше оплесків глядачів. Крім того, щоб скорчити гримасу, учасникам потрібно надіти на шию кінський нашийник. Побутує думка, що деякі учасники місяцями тренуються перед дзеркалом, а також вдаються до різноманітних хитрощів.

Цьогорічного чемпіонату довелося чекати чотири роки. Спочатку змагання скасовували через пандемію, а торік — через смерть королеви Єлизавети II.

Цей чемпіонат доволі демократичний: участь можуть брати чоловіки, жінки і навіть діти.

Серед чоловіків переможцем вкотре став Томмі Меттінсон. Його гримаси визнають наефектнішими от вже 18-й раз. “Я доклав чимало зусиль, аби виграти. Я втомився, але це того вартувало”, — сказав переможець.

Між іншим, ще після 14-ї перемоги Томмі Маттінсон потрапив до Книги рекордів Гіннеса.

Як розповідало раніше BitukMedia, Нанамі “Сім морів” Нагура з Японії виграла чемпіонат з гри на уявній гітарі Air Guitar World Championships 2023. На сьогодні японка вже триразова переможниця цих змагань.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі