Неділя, 28 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Японка виграла чемпіонат світу з гри на уявній гітарі (ВІДЕО)

Важливо

Нанамі “Сім морів” Нагура з Японії виграла чемпіонат з гри на уявній гітарі Air Guitar World Championships 2023. На сьогодні японка вже триразова переможниця цих змагань.

Про це йдеться на веб-сайті всесвітнього конкурсу.

Чемпіонат проходив у фінському місті Оулу. У прес-релізі проєкту йдеться про те, що Нанами Seven Seas Нагура стала чемпіонкою світу втретє і тепер вона є найуспішнішою учасницею в історії Чемпіонатів світу з гри на уявній гітарі. Цього року жінка набрала 35,8 балів. Повідомляють, що вона бере участь у чемпіонаті з 2014 року.

Подивитись на переможний виступ Нагури можна за посиланням тут.

Фото – Air Guitar World Championships

Друге місце у конкурсі посів представник Фінляндії Аапо The Angus Раутіо з Оулу. Учасник отримав 35,2 бала.

Фото – Air Guitar World Championships

На третьому щаблі опинився Кирило Guitarantula Блюменкратц, представник Франції. Він набрав 35,1 бала.

До складу журі увійшли фінський гітарист з групи Eppu Normaali Юха Торвінен, міністр культури Оулу Самі Ілісаарі та інші.

Фінал проходив на площі Оулу Ротуаарі, за ним спостерігали тисячі глядачів. За звання найкращого аерогітариста змагалися 18 фіналістів. Змагання проходили у два раунди, до другого пройшли вісім учасників.

Фото – Air Guitar World Championships

Перший міжнародний конкурс з гри на уявній гітарі відбувся у 1996 році як частина розважальної програми форуму Oulu Music Video Festival. Відтоді змагання визнали офіційним чемпіонатом, який щорічно проводиться в Оулу.

Гра на повітряній гітарі не є інструментальним видом спорту чи мистецтвом і не вимагає спеціальних місць чи навичок, тому вона доступна для всіх. Аерогітару можна опанувати незалежно від статі, віку, етнічного походження, сексуальної орієнтації та соціального статусу. Метою Чемпіонату світу з гри на повітряній гітарі є сприяння миру у всьому світі”, — пишуть організатори.

Як розповідало раніше BitukMedia, в США пройшов черговий Чемпіонат з поїдання хот-догів (Nathan’s Hot Dog Eating Contest). Першість у цьому конкурсі ось уже вісім років поспіль утримує Джої Честнат – легенда у світі конкурсів зі знищення їжі.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі