П’ятниця, 3 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Крихітний стрибучий робот переміщує вантаж у 22 рази важчий за себе (ВІДЕО)

Важливо

У американському Корнелльському університеті створили мініантюрного робота, який здатен перемістити вагу у 22 раз більшу від власної. Він також стрибну на 56 см вгору, чим вразив науковців.

Про це розповідає NewAtlas.

Технологія актуаторів робота дуже проста, і їхній прототип були надрукували на 3D принтері. Актуатори мають діаметр 5 мм. До їх конструкції входить камера діаметром лише  0.09 мл. У цій мікро-камері змішують метан та повітря і підпалюють за допомогою електричної іскри.

Зверху камера покрита високоеластичною силіконовою мембраною Dragon Skin. Під час вибуху вона розтягується, а потім швидко займає вихідне положення, виштовхуючи вуглекислий газ і водяну пару, яка утворилася після вибуху. За рахунок такої прожинності робот може стрибати.

Прототипи актуаторів прикріпили над подушечками крихітного робота-жаби. Його рухом можна тепер керувати, регулючи частоту іскроутворення та хімічний склад палива (коефіціент еквівалетності).

Чим потужнішний вибух в актуаторі, тим вище стрибає робот. Одного разу науковці примусили крихітне робо-жабеня стрибнути на 56 см вгору. Також він зміг перемістити вантаж вагою 32 г – у 22 рази більшою за його власну.

Як розповідало BitukMedia, швейцарський стартап Ascento презентував нового чарівного робота-охоронця Ascento Guard. Машина цілком автономна. Її легко впізнати: цей охоронець має “ноги” на колесах і мультяшне, майже антропоморфне “обличчя”.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі