Четвер, 2 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Чарівний охоронець: стартап розробив всюдиходного робота на колесах (ВІДЕО)

Важливо

Швейцарський стартап Ascento презентував нового чарівного робота-охоронця Ascento Guard. Машина цілком автономна. Її легко впізнати: цей охоронець має “ноги” на колесах і мультяшне, майже антропоморфне “обличчя”.

Про це розповідає Interesting Engineering.

Робот Ascento Guard оснащений центральним шасі з круглими миготливими “очима”. А прямокутні помаранчеві аварійні вогні – то ніби його “брови”. Під час зарядки очі робота здаються “заплющеними”, імітуючи сон, але відкриваються, коли він перебуває на патрулюванні.

За даними розробників, маневрена конструкція “колесо-нога” дозволяє Ascento Guard точно переміщатися різними ландшафтами.

Головне завдання такого робота – патрулювати великі приватні об’єкти на свіжому повітрі. Компанія вже має клієнтів у таких галузях, як виробництво, центри обробки даних, центри фармацевтичного виробництва та склади. Якщо робот виявляє загрозу безпеці, наприклад зловмисника, він може попередити охоронців через застосунок, що додається.

Молода команда Ascento зі своїм винаходом. Фото – Ascento

Ascento Guard можна налаштувати лише за кілька годин. За допомогою програмованих графіків патрулювання він стане практично автономним. Цей колісний робот може обстежувати периметр зі швидкістю пішохода – приблизно 4,5 км/год. А ще відстежувати займання або зломи за допомогою тепловізійних та інфрачервоних камер.

Його вбудовані динаміки та мікрофони забезпечують наскрізний зашифрований двосторонній зв’язок, а відеокамери можуть контролювати парковки.

Ще один важливий нюанс – Ascento Guard не боїться будь-якої погоди, повідомляє Ascento.

Як розповідало раніше BitukMedia, інженери розробили робота, який розрізняє запахи.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі