Четвер, 2 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

“Ніжного гіганта” на ім’я Томмі визнано найвищим биком у світі (ВІДЕО)

Важливо

13-річний Томмі потрапив до Книги рекордів Гіннеса як найвищий кастрований бик у світі. А все завдяки своєму велетенському зросту – 1.87 м! Хоча Томмі і телям був великим, господарі ніколи не чекали, що він виросте аж таким.

Про це розповідає сайт Книги рекордів.

Томмі, чистокровний віл бурої швіцької породи, все своє життя живе на фермі в Чеширі, штат Массачусетс. Фред Балавендер придбав одноденне теля на великому ярмарку великої рогатої худоби у 2010 році. Тварина дістала ім’я Томмі – на честь Тома Бреді, квотербека улюбленої футбольної команди господаря New England Patriots. Тоді ніхто й припустити не міг, що Томмі виросте таким велетнем.

“Він просто весь час ріс і ріс”, – каже дочка Фреда, Лорі. На сьогодні висота Томмі в загривку – 1,87 м. Через свій величезний розмір Томмі не поміщається у ферменському двометровому причепі для худоби, тому відвезти його до ветеринара і зважити поки що не вдалося.

Фред так прив’язався до Томмі, що той став його улюбленим домашнім улюбленцем. За словами Лорі, Фред і Томмі люблять один одного і просто нерозлучні. Ця парочка вже стала місцевою легендою – їх порівнюють з героями американського фольклору – велетнем-лісорубом Полем Баньяном та його гігантським биком Бейбом. Виглядає так, ніби Томмі вважає своєю місією завжди пильнувати, де Фред, та йти за ним.

Фото – Книга рккордів Гіннеса

Попри свої розміри, Томмі дуже спокійний, доброзичливий і ніжний. Він кастрований, а тому не виказує агресії у бік інших тварин і людей. Він любить людей, особливо дітей, і завжди опускає голову долу, аби вони могли його погладити. Щоправда, може й повередувати: іноді, коли готовий вийти, він зриває з петель двері хліву, в якому живе.

За день Томмі з’їдає понад 13 кг зерна, понад 34 кг сіна та випиває 160-180 л води. Але найбільше йому смакують яблука. Фред закуповує їх на ринку спеціально для свого улюбленця. Але Томмі цього мало — навчився знаходити дикі яблуні та трясти їх своїми рогами. А ще він обожнює булочки з корицею.

Томмі живе спокійним і повним задоволень життям. Цілими днями він їсть, спить чи жує жуйку. Його ніколи не змушували працювати і не призначали на забій — коли він помре, його поховають на фермі, каже Лорі. “Я завжди пояснюю, що єдина робота Томмі — щоб мій батько залишався молодим та енергійним якнайдовше. І він дуже відповідально справляється з цим завданням — у свої 80 Фред дасть фору будь-якому своєму ровеснику”, — сміється Лорі.

Коли Фред дізнався про те, що його улюбленець потрапив до Книги рекордів Гіннеса, то на радощах набрав для нього величезний кошик яблук і добре почухав йому гігантську спину.

І хоча Томмі приголомшує своїми розмірами, він не найвищий бик, який коли-небудь жив на Землі. Раніше цей титул належав Нікерсу, голштино-фризану з Австралії, зростом 1,93 метра і вагою 1,4 тонни. На жаль, Нікерс пішов з життя 2020 року.

Як розповідало раніше BitukMedia, водій із американського штату Небраска переробив своє авто, аби катати на пасажирському сидінні величезного бика породи ватуссі. 

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі