П’ятниця, 3 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Вийшла з тіні приватної колекції: знайдено нову картину Рафаеля

Важливо

Експерти під час міжнародної конференції в місті Пергола повідомили, що була знайдено нова картина Рафаеля Санті, датована 1504 роком.

Про це повідомляє італійська агенція ANSA.

Йдеться про зображення Марії Магдалини, яке було написано в 1504 році на дошці з тополі розміром 46 см на 34 см.

Моделлю для Рафаеля стала К’яра Фанчеллі, дружина П’єтро Перуджіно – італійського художника доби Відродження.

Фото – ANSA

Картина роками зберігалася в приватній колекції, додали фахівці. Група вчених, яка дослідила витвір мистецтва, приписала її пензлю Рафаеля. Наступного тижня це дослідження буде опубліковане в журналі Arts and Sciences під назвою “Магдалина Рафаеля, коли учень перевершує вчителя”.

Як відомо, Рафаель Санті народився в Урбіно, Італія, у 1483 році та навчався живопису у свого батька. Помер митець у 1520 році, залишивши після себе менше 200 робіт, які зараз є неймовірно цінними. Востаннє його роботу продали у 2009 році: ескіз “Голова Музи” оцінили в 48 мільйонів доларів.

П’єтро Перуджіно – художник доби Відродження в Італії, був вчителем Рафаеля. Рафаель Санті перебрався до Перуджі 1500 року і протягом чотирьох років вчився у майстерні Перуджино.

Як розповідало раніше BitukMedia, знайшлась картина Вінсента Ван Гога “Весняний сад”. Її викрали з невеликого голландського музею 3,5 роки тому – під час карантину. 

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі