Четвер, 2 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

“Адреналіну не було” – шестеро підлітків врятували пенсіонера із пожежі

Важливо

Шестеро підлітків віком 16-18 років із Прилук Чернігівської області врятували 75-річного пенсіонера під час пожежі. Хлопці вибили двері та витягли чоловіка на повітря, не чекаючи на приїзд рятувальників.

Про це повідомляє Суспільне.

Як розповіли в ДСНС, пожежа почалася пізно увечері 6 вересня. Машину рятувальників довелося чекати вісім хвилин. За цей час підлітки, які зателефонували 101, самі допомогли пенсіонеру.

16-ти річний Назар Кастальян каже, що його увагу привернули дим і полум’я, він запропонував друзям подивитися, що відбувається. Зараз пожежники розповідають, що в перекритті стелі загорілася стара проводка.

Жінка, яка живе по сусідству, розповіла, що в будинку живе 75-річний чоловік. Поки чекали рятувальників, хлопці вирішили діяти самі: одні гасили вогонь, інші — шукали вхід до будинку. 18-річний Кирил вибив дві хвіртки та двері.

“Було велике полум’я, треба було швидко думати і не чекати пожежних. Час ішов і ми вирішили самі потрапити до будинку. Було все зачинено і довелося вибивати двері, паркан”, — розповідає Кирил.

Коли хлопці дісталися до господаря будинку, він був без свідомості. Вони його витягли на двір.

“Адреналіну не було. Було не страшно, бо ти був не один – разом із хлопцями, друзями. Якщо щось би трапилось, то в будь-якому випадку, один-одному допоможемо. Хвилини через дві після того, як ми його витягнули приїхали пожежні”, — пригадує ще один учасник подій, Андрій Хорт.  

“Будь-яка людина на нашому місці так само б вчинила. В країні війна, ми повинні бути всі разом”, — каже Назар Кастальян.

Як розповідало BitukMedia, cпівробітники поліції евакуювали із Вугледара на Донеччині двох жінок, які понад рік мешкали у підземеллі. Через постійні обстріли з боку росіян, так змушені жити 159 чоловік.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі