Понеділок, 6 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Несанкціоноване хобі: чоловіка оштрафували за серфінг з домашнім пітоном

Важливо

Австралійська влада оштрафувала серфінгіста, який ловив хвилі зі своїм домашнім пітоном. Про чоловіка і змію розповіли місцеві ЗМІ, а відео з ними стало вірусним. Кажуть, власник не мав права виносити килимового пітона на публіку.

Про це повідомляє CNN.

Австралійця Гігора Фіузу та його килимового пітона Шиву часто бачили на пляжах Голд-Кост, туристичної точки на східному узбережжі країни.

Власник пітона розповів в інтерв’ю, що його улюбленець любить плавати. “Вона йде трохи поплавати, а потім повертається до дошки. Вона просто курсує в очікуванні хвилі… ідеальної хвилі”, — сказав Фіузу.

Про чоловіка і пітона написали у місцевих ЗМІ, а відео з ними стало вірусним. Продовженням цієї історії став штраф. Гігор Фіузу має сплатити близько 1500 доларів США за порушення умов ліцензії на утримання пітона, згідно з якою він не має права виносити рептилію з приміщення. На це вказав Департамент навколишнього середовища та науки Квінсленду.

“Цей чоловік привернув нашу увагу, коли з’явився в місцевих ЗМІ, як такий, що займається серфінгом зі своїм пітоном”, — сказав старший офіцер охорони дикої природи Джонатан Макдональд. “Ми не хочемо, аби власники дозволів демонстрували своїх тварин у громадських місцях, якщо це не робиться з конкретно схваленою метою та в такий спосіб, що найкращим чином забезпечує добробут тварин, безпеку громадськості та відповідає правилам”. Офіційні особи були стурбовані благополуччям Шиви, додав він.

“Змії, очевидно, холоднокровні істоти, і хоча вони можуть плавати, рептилії зазвичай уникають води”, — сказав він. “Для пітона така вода надзвичайно холодна, а єдині змії, які повинні бути в океані, — це морські”.

Раніше Фуїза розповідав, що вірить в те, що Шива насолоджується водою і плаванням. Мовляв, пітон ніколи не шипів під час серфінгу, хоча зазвичай так робить, коли роздратований.

Фото – 9News

За даними уряду Квінсленду, килимові пітони можуть виростати до 4 м завдовжки, хоча більшість не перевищує 2,5 м. Неотруйний вид зустрічається майже всюди в Австралії, крім острова Тасманія. Переважно харчується дрібними тваринами, такими як щури, опосуми, птахи та ящірки.

Як розповідало раніше BitukMedia, в австралійському штаті Квінсленд родина зафільмувала 5-метрового строкатого пітона, який перелазить із даху їхнього будинку на сусідні дерева.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі