Субота, 4 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

76 хромосом – науковці вперше розпізнали гібрид собаки і лисиці

Важливо

У бразильському муніципалітеті Вакарія знайшли першу у світі підтверджену особину гібриду собаки і лисиці. Вона має риси обох предків, а кількість хромосом відрізняється і становить 76.

Про це розповідає The Telegraph.

Тварину назвали ґрашора або  доґшім. Вона за розміром як середня собака, має великі загострені вуха, довгу морду з чорним носом і карими очима. Тіло вкриває густе чорно-коричневе хутро із білими і сірими цятками.

За кількістю хромосом тварина відрізняється від обох батьків. Доґшім має їх  76 хромосом, в той час як собака має 78 хромосом, а пампасна лисиця — 74.

Тварина потрапила під авто в 2021-му. Її доправили до ветеринарів, але визначити вид не змогли. Тоді провели генетичні дослідження.

Раніше були відомі випадки схрещування собак та койотів, вовків і дінго, але вони належать до одного роду – собачі. Але пампасна лисиця відноситься до іншого роду –  lycalopex і генетично відрізняється і від собак, і від європейських лисиць.

Знайдений гібрид вважають першим випадком, коли собака розмножився поза межами свого власного роду.

Як повідомляло BitukMedia, влітку цього року у зоопарку Теннессі народилась єдина у своєму роді жирафа без плям, про яку поспішили розповісти всі світові медіа. А тепер з’ясувалось, що не така вона вже й неповторна. В африканському заповіднику помітили другу в світі “незаплямовану” жирафу, але першу – в дикій природі.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі