П’ятниця, 17 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Баррі змінює господаря: скелет динозавра виставлять на аукціон

Важливо

Надзвичайно добре збережений скелет динозавра, відомого як “Баррі”, який датується пізнім юрським періодом, піде з молотка у Парижі наступного місяця. Очікується, що скелет буде коштувати близько 1,2 млн доларів.

Про це розповідає Reuters.

Баррі належить до виду камптозаврів. Це травоїдні динозаври, які жили під час пізнього юрського періоду близько 150 млн років тому.

Скелет Баррі знайшли в американському штаті Вайомінг у 1990-х роках. Першим ним займався палеонтолог Баррі Джеймс – його ім’ям у 2000 році і назвали знайденого динозавра.

Італійська лабораторія Zoic, яка придбала Баррі минулого року, провела подальшу реставраційну роботу над скелетом. Його висота – 2,1 м, а довжина – 5 м.

“Це надзвичайно добре збережений екземпляр, який є досить рідкісним, – розповів Александр Гікелло з паризького аукціонного дому Hotel Drouot, де відбудуться торги. – Якщо взяти, наприклад його череп, то він готовий на 90%, а решта динозавра (скелет) – на 80%”.

За його словами, такі експонати з’являються на арт-ринку вкрай рідко: у всьому світі їх продають не більше двох разів на рік. Тому деякі експерти висловлюють занепокоєння тим, що скам’янілості динозаврів потрапляють до приватних колекцій.

Очікується, що кістяк Баррі, який покажуть публіці в середині жовтня перед продажем, коштуватиме до 1,2 млн євро (1,28 млн доларів).

Як розповідало раніше BitukMedia, 6,1 млн доларів – за таку ціну пішов з молотка скелет тиранозавра рекса на прізвисько Трініті. Унікальний лот на аукціоні Koller (Швейцарія) придбав приватний європейський колекціонер. Аукціоністи очікували виручити більшу суму

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі