Понеділок, 6 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Колючий хом’ячок виявився невідомим науці видом

Важливо

В Еквадорі виявили новий вид колючих хом’якових. Це вже 14-й новий вид цих гризунів, ідентифікований за останні п’ять років.

Про це повідомляє Eurek Alert

Колючі рисові хом’яки (Neacomys) — дрібні гризуни, поширені в джунглях Центральної та Південної Америки. Вони відрізняються тим, що на їхній спині і іноді на боках росте колюча, щетиниста шерсть. А от на череві вона повністю відсутня.

На сьогодні описано вже 24 види колючих рисових хом’ячків, 14 з яких за останні п’ять років.

Новий вид, Neacomys marci, було виявлено міжнародною групою вчених на північному заході Еквадору, у тропічному лісі біля підніжжя Анд. Довжина тіла цього малюка складає лише 65–85 мм – приблизно з тенісний м’яч. У нього дуже довгий хвіст, світло-жовта шерсть на черевці та біла шийка.

Neacomys marci отримав своє ім’я на честь нідерландця Марка Хоогеслага, співзасновника та лідера Міжнародного союзу зі збереження дикої природи. Зоозахисник допомагає організовувати заповідники та зберігати види, яким загрожує вимирання, у всьому світі.

Відкрити нового ссавця у 2023 році – велика рідкість, частіше біологи описують нові види жаб та павуків.

Раніше BitukMedia розповідало про два нові види кротів. Тварини мешкають у гірських районах і здатні виживати при температурі до 50° C влітку та під двометровим снігом – взимку.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі