Понеділок, 6 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Відкрили водійські курси для жінок “у складних життєвих обставинах через війну”

Важливо

У Києві відкрили перші в Україні водійські курси категорії В для жінок, які опинилися в складних життєвих обставинах через повномасштабне вторгнення РФ. Проєкт створений для українок, які хочуть отримати посвідчення водія з метою підвищення своєї економічної спроможності. 

Про це повідомила у Facebook заступниця голови Київської міської державної адміністрації Марина Хонда. 

У пілотному проєкті “Права розширюють можливості” бере участь 15 жінок. Він дає можливість “отримати нову професію та стати ще більш мобільними, незалежними та впевненішими в собі”.

“Через війну вони вимушені були переїхати з рідних міст та починати все з нуля. Втратили житло, роботу та постійні джерела доходу. Самостійно виховують дітей з інвалідністю, пережили окупацію, мають скрутне фінансове становище”, – зазначила Марина Хонда. 

З моменту оголошення конкурсу за три дні організатори отримали близько двох тисяч заявок. Первинним етапом відбору став аналіз анкет, фінальним – особистісні інтерв’ю.

Навчання також передбачає 5 інклюзивних місць для жінок з інвалідністю. Курси складаються з теоретичної та практичної частин. Очікується, що до кінця цього року учасниці отримають водійське посвідчення категорії В. 

Як розповідало раніше BitukMedia, у пʼяти містах України відкрились автошколи для людей з інвалідністю.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі