Субота, 4 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

У пʼяти містах України відкрились автошколи для людей з інвалідністю

Важливо

У Києві, Камʼянці-Подільському, Кропивницькому, Львові та Дніпрі адаптували пʼять автошкіл для навчання людей з інвалідністю.

Про це пише пресслужба Офісу президента.

В автошколах люди з інвалідністю можуть здобути водійське посвідчення категорії В після навчання або перенавчання на автомобілі з ручним керуванням.

Зараз там проходять теоретичні та практичні курси 22 учні, один з яких уже отримав права водія. Навчання проходить у змішаних інклюзивних групах або індивідуально, є можливості дистанційного теоретичного навчання, індивідуального навчання за зручним графіком. 

Автошколи надають сертифіковані автомобілі з ручним керуванням, підтримку й консультації інструкторів, які пройшли додаткові курси.

Записатися до однієї з п’яти автошкіл можна на сайті МВС.

Цією ініціативуою Міністерство внутрішніх справ хоче допомогти соціалізуватися українським захисникам і захисницям, а також охопити тих людей, які дістали інвалідність ще до війни та вже давно мають намір стати водіями.

Проєкт “Автошколи для людей з інвалідністю” реалізує МВСіністерство внутрішніх справ у межах ініціативи першої леді України Олени Зеленської “Без барʼєрів”.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі