П’ятниця, 3 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Пережив чотири зупинки серця – українські лікарі врятували юнак після ДТП

Важливо

Лікарі Тернопільської дитячої клінічної лікарні врятували 16-річного юнака на ім’я Павло, який потрапив у ДТП. Реніаматологи 20 днів боролися за його порятунок. Через три місяці хлопець сам прийшов подякувати лікарям.

Про це лікарня повідомила у Facebook.

Павло потрапив у лікарню 26 березня цього року після ДТП. Хлопець, серед інших травм, мав забій головного мозку та розрив печінки. Поки був під наглядом лікарів, пережив чотири зупинки серця, кому, видалення селезінки, відмову нирок.

Хлопця поклали в анестезіологічне дитяче відділення з ліжками для інтенсивної терапії. До порятунку потерпілого були залучені також хірурги та нейрохірурги.

“Враховуючи важкість стану, шансів було не багато, але ми з колегами не покладали рук”, – зазначає лікуючий лікар Богдан Криницький.

Лікарі 20 днів боролися за життя юнака. Після стабілізації стану Павла транспортували на подальше лікування у Перше медичне об’єднання Львова. Хлопець пройшов кілька місяців реабілітації.

Лікар Криницький каже, що найбільша нагорода для нього, що Павло сам своїми ногами прийшов до лікарні.

Як повідомляло BitukMedia, yкраїнські фахівці Лікарні святого Миколая у Львові надали допомогу двом братам із Горлівки – Михайлу та Кирилу. Перший отримав серйозні осколкові поранення під час повномасштабного вторгнення, а Кирило – серйозні опіки під час обстрілу у 2014 році.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі