Субота, 27 Липня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Станіславський би повірив: поліцейський 19 років жив під прикриттям – дружина думала, що він бізнесмен

Важливо

У Великій Британії співробітник поліції під прикриттям 19 років зустрічався з жінкою, приховуючи своє справжнє ім’я та діяльність. Колеги копа розпочали розслідування з цього приводу, але повідомили його партнерку лише через 7 років – після народження спільної дитини і заручин.

Про це розповідає The Guardian.

Відносини пари почалися ще 2001 року. Впродовж майже двох десятиліть чоловік приховував своє справжнє ім’я та род діяльності — жінка, яку видання умовно називає Мері, свято вірила, що він бізнесмен. Він удочерив її дитину від першого шлюбу, а потім в пари народилась спільна дитина – син.

У 2020 році, вже після заручин, жінка виявила, що її наречений насправді був поліцейським, який обманював її майже два десятиліття. Між тим, ще у 2013 році старші офіцери поліцейського департаменту Ейвона та Сомерсета (південний схід Англії) розпочали розслідування інциденту, але ошуканій нареченій повідомили про це лише 7 років потому. Чому так довго, в поліціїї не пояснюють. Ця затримка дозволила її партнеру продовжувати використовувати фейкову особу і продовжувати обман навіть навіть після того, як він того ж року залишив службу.

Тоді ж постраждала дізналася, що її коханий не лише приховував своє справжнє ім’я, а й вписав оперативний позивний у свідоцтво про народження їхньої спільної дитини.

Підставну особу офіцеру, реальне ім’я якого не розкривають, надали для участі у секретних поліцейських операціях. У поліції стверджують, що відносини її співробітника ніяк не пов’язані з отриманим ним оперативним завданням.

Інцидент розслідує Незалежне управління з нагляду за діями поліцейських (IOPC). У рамках справи, зокрема, з’ясовується, чому старші офіцери поліції не повідомили керівництво про стосунки їхнього колеги під вигаданим ім’ям одразу.

Звістка про обман перевернула життя всієї родини. За словами родичів Мері, після розкриття правди жінка стала “тінню людини, яку всі знали”. “Це зламало її. Вона думала про суїцид, плаче щодня і не спить. Вона справді боїться”, — поділилася сестра Мері.

Родичка додала, те, що сталося, “зруйнувало” здоров’я їхнього батька, який тепер перебуває в лікарні, а мати “приймає антидепресанти і не може спати вночі”. “Ми не можемо говорити про це ні з ким, навіть з нашими власними дітьми. Це зламало нас як сім’ю”, – зауважила сестра Мері.

Жінка також звинуватила поліцію у знущаннях і погрозах протягом останніх трьох років, з якими сім’я зіткнулася через намір надати справі розголосу. “Вони використовують нас і змушують нас прикривати їхні невдачі. Вони намагаються змусити нас замовкнути”, – заявила вона.

Керівництво поліції, за її словами, попередило їх, що якщо громадськості стане відомо про 19-річні відносини з офіцером під прикриттям, це може спровокувати заворушення. Однак тепер сім’я Мері вважає, що це та інші попередження були використані, аби приховати скандал, а поліція Ейвона та Сомерсета, зі свого боку, “хоче захистити себе будь-якою ціною”.

Лише після численних вимог сім’ї Мері департамент опублікував вибачення перед нею. У заяві уточнюється, що поліцейські ще 2016 року передали справу для публічного розслідування.

Невідомо, чому поліцейський під прикриттям розвивав свої стосунки з Мері. Як повідомляє видання, жінка не була об’єктом жодної поліцейської операції. Так само її родина, яка стверджує, що ніколи не мала зв’язків з криміналом.

Таємні поліцейські, які часто з’являються раптово, майже не мають зв’язків у місцевості свого завдання. У минулому, як відомо, вони налагоджували стосунки з невинними людьми, аби викликати довіру до своєї історії або “легенди”.

Наразі розслідування інциденту передали Незалежному управлінню з питань поведінки поліції. Його співробітники мають з’ясувати, як операція під прикриттям призвела до 19-річних відносин.

Як розповідало раніше BitukMedia, Італійські карабінери вистежили та затримали італійського мафіозі Луїджі Каччапуоті. У цьому їм допоміг білий пудель коханки кримінального авторитета.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі