П’ятниця, 3 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Відвідувати уроки можна буде за допомогою роботів-“аватарів”

Важливо

Управління освіти в японському місті Кумамото планує залучити до навчального процесу двох спеціальних роботів, обладнаних екраном, камерою, мікрофоном і динаміком. Таким чином учні, як навчаються віддалено, зможуть бути “присутні” серед своїх однокласників.

Про це повідомляє The Guardian.

Після пандемії Covid-19 у багатьох учнів розвинулися проблеми психологічного характеру, такі як тривожність, і повернути їх назад за парти складно. Тож чиновники вирішили розташувати у класах спеціальних самохідних роботів 1 м на зріст. Підключившись до них зі свого дому, учні зможуть перебувати між однолітками.

Роботи будуть не тільки відвідувати заняття, а й брати участь у шкільних позакласних заходах. Планується, що вони з’являться у школі в листопаді.

У 2022-му навчальному році в місті не відвідували заняття 2760 дітей молодшого та молодшого шкільного віку, в той час як у 2018 році лише 1283 учні пропускали заняття.

Чиновники сподіваються, що ці роботи дозволять подолати учням тривожність, і зрештою ті таки повернуться за навчальні парти. Саме психологічні проблеми після пандемії стали основною причиною, чому діти пропускають заняття наживо, кажуть у японському міносвіти.

Як розповідало BitukMedia, молоді японці та японки на стількі запрацювалися й занурилися у проблеми виживання у сучасному світі, що не хочуть ходити на побачення і заводити дітей. Їхні батьки б’ють на сполох і тому проводять рандеву замість своїх нащадків.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі