Четвер, 2 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Золото, брильянти: Книга рекордів показала найдорожчий у світі чайник

Важливо

Найдорожчий у світі чайник показала Книга рекордів Гіннеса. Його вартість – 3 млн доларів. Предмет прикрашений золотом, діамантами та рубінами.

Про це повідомляє сайт Книги рекордів.

Відомо, що чайник належить британському Фонду N Sethia Foundation. Ця благодійна організація підтримує медичні дослідження, мистецтво, молодіжну діяльність та організує допомогу під час стихійних лих.

У Лондоні у серпні 2016 року чайник оцінили в 3 млн доларів.

Чайник виготовив вручну ювелір Фульвіо Скавіа. Предмет виконаний з 18-каратного жовтого золота та позолоченого срібла. Його корпус інкрустований коштовним камінням – 1658 діамантами та 386 рубінами. Центральну частину однієї зі сторін прикрашає рубін на 6,67 карата. Рукоятка зроблена зі скам’янілої слонової кістки мамонта.

Рекордний за вартістю чайник належить британо-індійському мільярдеру Нірмалу Сетхія. Він голова та керуючий директор чайної компанії Newby Teas. Чайне начиння входить до колекції Chitra, названої на честь покійної дружини бізнесмена.

Фото –  home.bt.com

Кажуть, що приватна колекція Нірмала Сетхія антикварного та нового чайного посуду містить безліч предметів, що мають велику історичну та фінансову цінність.

Щодо чайника-рекордсмена, він був спеціально замовлений як додаток до приголомшливої колекції. До неї увійшли предмети з Європи, Азії та Америки, а також каталоги з понад 1000-річною історією. Наразі колекція зберігається приватно в Лондоні, хоча подейкують, що колись її виставлять на публічну виставку. От тільки коли – не уточнюють.

Як розповідало раніше BitukMedia, британський виробник предметів розкоші East India Company створив золоту монету, аби вшанувати покійну королеву Єлизавету ІІ. Виріб має діаметр баскетбольного м’яча, його оздоблюють 6 426 діамантів. Монета коштує $23 млн і, ймовірно, є найдорожчою у світі.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі