П’ятниця, 18 Жовтня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Чернетку “Богемної рапсодії” Queen продали на аукціоні за 1,7 млн доларів

Важливо

Чернетку пісні “Богемна рапсодія” групи Queen, написану фронтменом Фредді Мерк’юрі, продали на аукціоні в Британії за 1,7 млн доларів. Sotheby’s виставив на продаж понад 1 тис. речей музиканта.

Про це повідомляється на сайті аукціону Sotheby’s.

З молотка пішли понад 15 сторінок первісного варіанта “Богемної рапсодії” з автографом Мерк’юрі. На фотографіях можна побачити закреслену назву “Монгольська рапсодія” та автограф артиста. Також начерки містять слова бек-вокаліста, написані його рукою.

Справа в тому, що одна з найвідоміших композицій рок-групи Queen “Богемська рапсодія” спочатку називалася “Монгольська рапсодія”. Альтернативну назву пісні знайшли у чернетках Фредді Мерк’юрі. Чому музиканти вирішили змінити його на іншу версію — невідомо.

Також на аукціоні продали чернетки інших пісень. Наприклад, хіт We Are The Champions оцінили у 317 тисяч фунтів. Учасники торгів викупили речі Мерк’юрі: костюми, корону, мантію, телефон та навіть меблі. Майже за 2 млн. фунтів з молотка пішов рояль виконавця.

Фото – Sotheby’s

Загалом на аукціоні продали 60 лотів за 12 млн фунтів. Речі, що пішли з молотка, тривалий час перебували в близької подруги Мерк’юрі Мері Остін. Проте нещодавно жінка вирішила “впорядкувати свої справи” і передала речі торговому майданчику. Більшість виручки піде до Фонду боротьби зі СНІДом.

Як розповідало раніше BitukMedia, на каналі легендарного гурту Queen з’явилася пісня Face It Alone. Її було записано класичним складом колективу. Ще у 1988-му – за три роки до смерті Фредді Мерк’юрі. 

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі