П’ятниця, 3 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Віднині не лише борщ у тюбику – створили косметику для астронавтів

Важливо

Японські косметичні гіганти POLA і ANA Holdings створили лінійку косметики для астронавтів Сosmology. Вона допоможе подолати печіння, свербіж, сухість, на які скаржаться астронавти в умовах невагомості.

Про це повідомляє CNN.

Запит на створення інноваційної косметики надало Японське агентство аерокосмічних досліджень (JAXA). Сухе повітря та відсутність звичних засобів гігієте часто викликають неприємне відчуття на шкірі, яке зберігається і після повернення на Землю. Тож засоби будуть розраховані на догляд в умовах обмежених ресурсів та низької гравітації на космічних кораблях.

Над розробкою працювали із 2020-го, у березні 2022 року JAXA схвалило виробництво цих продуктів. 

Продукти можна використовувати в умовах браку вони на борту. Тож засіб для вмивання легко стирається, а лосьйон перебуває у напівтвердому стані, аби не розтікався в умовах низької гравітації.

Засоби для вмивання та лосьйон можна буде купити із жовтня 2023 року, а повний комплект стандартного розміру з’являться в продажу в січні 2024 року.

Як розповідало BitukMedia, NASA на борту МКС домоглося відновлення 98% питної води зі стічних відходів, серед яких сеча та піт. Це важливе досягнення для освоєння космосу, адже робить місії астронавтів максимально самодостатніми завдяки регенерації води та повітря. Команда дослідників зазначає, що вода, вироблена на борту МКС, перевершує якість води, яку перероблюють громадські системи водопостачання на Землі.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі