Субота, 4 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

В результаті ДТП із вуликів втекли 5 млн бджіл (ВІДЕО)

Важливо

Полісмени із канадської провінції Онтарію змушені були звернутися до досвідчених бджолярів. Їх допомога знадобилася для упіймання незвичних втікачів – 5 млн бджіл. Комахи покинули вулики, коли ті впали із вантажівки в результаті ДТП.

Про це повідомляє The Guardian.

Поліція розповідає, що їм зателефонували 30 серпня після 6 ранку і повідомили, що кілька вуликів із бджолами впали із вантажівки у місті Берлінгтон.

Бджолярі, які прибули на місце виклику, на певний час просто розгублено стояли і дивилися, розповідає місцевий констебель Раян Андерсон. Вулики лежали просто на дорозі, а над ними у повітрі кишіли мільйони комах. Водіям, які рухалися тією ж дорогою, передали попередження тримати вікна закритими. Також попередили і місцевих мешканців.

“Треба наголосити, що медоносні бджоли – створіння ніжні, і зазвичай не турбують людей, поки ті не чіпають їх першими. Але це той рідкісний випадок, коли від цих комах треба тримати подалі”, – попередив місцевий бджоляр Люк Петерс.

Але уже до 9:15 ранку більшість бджіл були успішно спіймані. Над цим працювали семеро бджолярів. Для тих комах, що відлетіли надто далеко, лишили кілька вуликів – сподіваються, що вони повернуться “додому”, керуючись природними рефлексами.

Як розповідало BitukMedia, aмериканка, ім’я якої не називають, отримала 75 укусів від бджіл-убивць, намагаючись захистити своїх дітей. Родина зупинилася для фото і потривожили агресивних комах у містечку Бакай-Веллі у штаті Аризона.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі