П’ятниця, 3 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

“Мрія” як “Дія”: у День знань Президент презентував інноваційний освітній застосунок (ВІДЕО)

Важливо

Президент України Володимир Зеленський презентував новий освітній цифровий застосунок “Мрія”. Він призначений для учнів, вчителів та батьків в Україні та за кордоном. Завдяки застосунку кожна дитина матиме своє портфоліо в освіті, де буде інформація про її досягнення та плани.

Про це повідомляє

“Застосунок допомагатиме мільйонам наших людей так само ефективно, як “Дія”. Українські учні та учениці, батьки, вчителі — кожен зможе скористатися функціями “Мрії”, — заявив президент.

Відомо, що застосунок допомагатиме дитині, батькам і вчителям ефективніше орієнтуватися в навчальному процесі та поза його межами, вчасно вказуватиме, на що звернути увагу, чому присвятити більше часу. Він міститиме бібліотеку контенту, що потрібен саме цій дитині, інформацію про освітні програми, курси, відеоматеріали, позашкільні активності, олімпіади, гуртки.

“Мрія” також рекомендуватиме те, що необхідно конкретній дитині, базуючись на її освітньому шляху, на її талантах, на тому, що можна окреслити як мрію вже зараз. Неважливо, який вік. Неважливо, яка географія. Головне, щоб дитині вдавалося”, — розповів Володимир Зеленський.

Завдяки застосунку кожна дитина матиме своє портфоліо в освіті, де буде інформація про її досягнення та плани. “Адже важливі всі досягнення, а не лише оцінки: участь в олімпіадах, волонтерство, власні проекти, спортивні досягнення, тобто вся активність дитини, увесь її потенціал”, – пояснив Глава держави.

У застосунку можна стежити за графіком занять і позашкільних активностей дитини.

Крім того, у застосунку дитина може мати ID — унікальний цифровий дитячий документ, для більшого захисту й можливостей у світі дорослих за аналогією з “Дією”.

Батькам “Мрія” допоможе знати, чи перебуває їхня дитина в безпеці під час повітряних тривог. Для цього достатньо буде одного натискання в застосунку після того, як учитель завів дітей в укриття.

Застосунок також даватиме змогу батькам отримувати зворотний звʼязок від учителя.

До кінця поточного року заплановано розпочати ознайомчий процес із пілотним проектом “Мрії” у тестових школах, а наступного року, після реалізації “пілота”, проєкт планують масштабувати на інші навчальні заклади України.

Як розповідало раніше BitukMedia, українські IT-фахівці з ГО “Допомагай” створили застосунок  Humancreed. Він дозволяє благодійникам із усього світу донатити на степендії для підтримки й розвитку талантів дітей з вразливих категорій.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі