Субота, 4 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Хлопчик знайшов срібні монети у шкільній пісочниці – їм 1,8 тис. років

Важливо

8-річний хлопчик із німецького Бремена на ім’я Б’ярне знайшов у шкільній пісочниці старовинні срібні монети. Їм 1,8 тис. років і їх викарбували в Римській імперії.

Про це пише New York Post.

Знахідка сталася у серпні 2022 року. Хлопчик забрав монети із собою додому. Батьки зв’язалися із представниками влади та археологами. Ті встановили, що монети дійсно належать епосі Римської імперії.

Два динарії відчеканили за правління імператора Марка Аврелія, який посідав трон у  161 – 180 рр. н.е. Кожна із них важить 2,8 грамм, але була викарбувана якраз у той час, коли римляни почали додавати менше срібла у монети в наслідок інфляції.

Цікаво, що Бремен ніколи не належав до Римської імперії. Його населяло германське плем’я хавки, які торгували із римлянами.

Б’ярне не може зберегти собі динарії, оскільки такі знахідки належать державі. Однак чиновники пообіцяли хлопчику дві книжки із археології у якості винагороди за допитливість та уважність.

Як повідомляло BitukMedia, поблизу гробниці китайського імператора знайшли 2200-річні останки принесених у жертву великої панди та тапіра. Скелетні рештки останнього здивували вчених найбільше. Отже, виходить, ці тварини колись кочували Китаєм.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі