Неділя, 28 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Відкрився “ресторан після кінця” – їжу друкує 3D-принтер, а напої вигадує Chat GPT

Важливо

У японській столиці Токіо відкрився кіберпанк-ресторан  Neo Shinjuku Atsushi. Він оздоблений у стилі пост-апокаліпсису. Chat GPT там пропонує коктейль із паразитичним грибом, а 3D-принтер друкує десерти.

Про це повідомляє Sora News 24.

Ресторан відкрився 18 серпня. Він може вмістити 29 осіб – дев’ять осіб за стійкою, 10 — у кабінках і 10 — у напівприватному лофт-просторі.

Інтер’єр стилізований під пост-апокаліпсис, але такий, як його бачать творці популярних аніме. Ресторан навіть оснащенний гідропонною системою, де рослини вирощують без ґрунту. Їх будуть використовувати для приготування страв.

Рецепти напоїв складав Chat GPT. Приклад, в одному із алкогольних коктелів присутні мертві бджоли та кордицепс – цей гриб вражає комах і паразитує на них. У 2019-му навіть пропонували спеціально заражати комах цим грибом, аби збільшити його “врожаї”. Для людини він безпечний і є БАДом. Але у грі  The Last of Us саме він перетворив людей на зомбі.

Ще одною цікавою опцією є  реторт-бургери вартістю $10,22. Їх готують за особливою технологією та консервують у вакуумній упаковці, через що їх можна зберігати тривалий час.

До 24 серпня гості закладу зможуть спробувати безкоштовно десерти, надруковані на 3D-принтері.

Як розповідало BitukMedia, новозеландська мережа супермаркетів  Pak ‘n’ Save запустила кулінарний додаток на базі ШІ. Він мав допомогти клієнтам, які потерпають від фінансової кризи, скласти меню із того, що лишилося у холодильнику. Додаток почав пропонувати отруйні сендвічі та картоплю, смажену зі спреєм від комарів.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі